Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 437
Kcal / portion: 148
GBR (GI) / port: 12
Recept: 1780 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 0%
Fett: 15%
Kolhydrater: 74%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vaniljfrosting:
Florsocker 5.0 dl 68%
Vaniljextrakt konc. 0.5 tsk %
Smör rumsvarmt 75.0 gram 31%
Mjölk 2.0 msk 1%
Sockerkulör 2.0 droppar 0%
Chokladfrosting:
Florsocker 5.0 dl Äts ej
Kakaopulver 3.0 msk Äts ej
Smör rumsvarmt 75.0 gram Äts ej
Mjölk 2.0 msk Äts ej
Cream cheese frosting:
Florsocker 5.0 dl Äts ej
Smör rumsvarmt 50.0 gram Äts ej
Philadelphia naturell } 250.0 gram Äts ej
Sockerkulör 2.0 droppar Äts ej
Tillbehör:
Sprits och tyll > Äts ej
Kockskolan:
Om muffins, cupcakes > Äts ej
Om sockerkakor > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
Ta ut smöret ur kylen och låt det temperera, bli mjukt men inte lös i konsistensen.
- Vanoljfrosting: Blanda vaniljarom och florsocker. Smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa på hög hastighet 5 minuter.
- Chokladfrosting: Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa på hög hastighet tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
- Cream cheese frosting: Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost, citronarom och eventuell hushållsfärg. Vispa tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
- Spritsa: Häll smeten i spritspåse med tyll (läs mer > Spris och tyll) och tryck ut krämen på toppen av färdiglagade cupcakes/muffins. Spritsa i cirklar från mitten och ut, eller tvärtom runt kanten och inåt.
Kockens kommentar
Cupcakes är USA:s motsvarighet till muffins (läs mer > Om muffins, cupcakes). Sådana toppas ofta med "frosting" (eng. icing") vilket är smörkräm av något slag (läs mer > Om smörkräm). Se hur man gör vacker topping med olika tyll (munstycken) > Spritsning av cupcakes med smörkräm.Alternativ
Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweizisk luftig smörkräm
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Remons, dansk fast smörkräm
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström
-
Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritsning med smörkräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan