Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting

Foto: Dr. Oetker

Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting

Lägg till ingredienser

Till antal cupcakes: 12

Vaniljfrosting:

 

Florsocker

5.0 

dl

Vaniljextrakt konc.

0.5 

tsk

el. vaniljsocker

 

 

Smör rumsvarmt

75.0 

gram

Mjölk

2.0 

msk

Sockerkulör

2.0 

droppar

 

Chokladfrosting:

 

Florsocker

5.0 

dl

Kakaopulver

3.0 

msk

Smör rumsvarmt

75.0 

gram

Mjölk

2.0 

msk

 

Cream cheese frosting:

 

Florsocker

5.0 

dl

Smör rumsvarmt

50.0 

gram

Philadelphia naturell }

250.0 

gram

Sockerkulör

2.0 

droppar

 

Tillbehör:

 

Sprits och tyll >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om muffins, cupcakes >

 

 

Om sockerkakor >

 

 

Om smörkräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 437

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 12

Recept: 1780 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 15%

Kolhydrater: 74%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 34 gram)

Ingredienser

Visa:
Vaniljfrosting:

Florsocker 5.0 dl 68%

Vaniljextrakt konc. 0.5 tsk %

el. vaniljsocker 0%

Smör rumsvarmt 75.0 gram 31%

Mjölk 2.0 msk 1%

Sockerkulör 2.0 droppar 0%

 

Chokladfrosting:

Florsocker 5.0 dl Äts ej

Kakaopulver 3.0 msk Äts ej

Smör rumsvarmt 75.0 gram Äts ej

Mjölk 2.0 msk Äts ej

 

Cream cheese frosting:

Florsocker 5.0 dl Äts ej

Smör rumsvarmt 50.0 gram Äts ej

Philadelphia naturell } 250.0 gram Äts ej

Sockerkulör 2.0 droppar Äts ej

 

Tillbehör:

Sprits och tyll > Äts ej

 

Kockskolan:

Om muffins, cupcakes > Äts ej

Om sockerkakor > Äts ej

Om smörkräm > Äts ej

Tillagning (15 min )

Ta ut smöret ur kylen och låt det temperera, bli mjukt men inte lös i konsistensen.

  1. Vanoljfrosting: Blanda vaniljarom och florsocker. Smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölk lite i taget. Vispa på hög hastighet 5 minuter.
  2. Chokladfrosting: Blanda florsocker, kakao och smula ned smöret i blandningen. Vispa med elvisp på låg hastighet och tillsätt mjölken. Vispa på hög hastighet tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
  3. Cream cheese frosting: Vispa florsocker och smör med elvisp på låg hastighet. Tillsätt färskost, citronarom och eventuell hushållsfärg. Vispa tills krämen är fluffig, cirka 5 minuter.
  4. Spritsa: Häll smeten i spritspåse med tyll (läs mer > Spris och tyll) och tryck ut krämen på toppen av färdiglagade cupcakes/muffins. Spritsa i cirklar från mitten och ut, eller tvärtom runt kanten och inåt.

Kockens kommentar

Cupcakes är USA:s motsvarighet till muffins (läs mer > Om muffins, cupcakes). Sådana toppas ofta med "frosting" (eng. icing") vilket är smörkräm av något slag (läs mer > Om smörkräm). Se hur man gör vacker topping med olika tyll (munstycken) > Spritsning av cupcakes med smörkräm.

Alternativ

Smörkräm grundrecept

Fler recept inom Smörkräm till bakverk

Liknande recept som Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting