Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 497

Kcal / portion: 224

GBR (GI) / port: 8
Recept: 5369 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 28%
Kolhydrater: 61%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Smör mjukt 300.0 gram 41%
Florsocker 540.0 gram 41%
eller 9.0 dl Äts ej
Mjölk 4.0 msk 1%
Mörk choklad 180.0 gram 18%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Om smörkräm > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Jemma" under bilden.
- Temperera smöret, det bör vara mjukt inte löst.
- Choklad: Smält choklad till 49°C. Läs mer > Så smälts choklad. Låt svalna.
- Smörkräm: Blanda (vispa) smöret väl tills blekvitt. I en hushållsmaskin cirka 5 minuter på hög hastighet.
- Tillsätt socker, först hälften och blanda väl. I hushållsmaskin först på låg hastighet, sedan på medel hastighet i 3 minuter. Tillsätt resten av sockret vispa samman i 3 minuter.
- Tillsätt mjölk och vispa samman i några minuter.
- Chokladkräm: Tillsätt rinnig ljummen choklad, som inte får vara varm, under vispning några minuter till jämn smet. Rör om någon gång i botten så att allt blandas väl.
- Klicka eller sprita krämen på cupcakes.
Kockens kommentar
Chokladmängden kan ökas till samma vikt som smör om så önskas. Lite extra mjölk kan då behövas. Läs mer > Om smörkräm.Fler recept inom Smörkräm till bakverk
Liknande recept som Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
-
Smörkräm grundrecept, fast smörkräm
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Italiensk smörkräm, extra luftig stabil smörkräm
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Schweizisk luftig smörkräm
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Custard buttercream, äggsmörkräm, German and Diplomat buttercream
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Crème au beurre, fransk fast smörkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Remons, dansk fast smörkräm
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Jesper Långström
-
Smörkräm till cupcakes -vaniljfrosting, chokladfrosting, cream cheese frosting
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladsmörkräm, frosting till cupcakes
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Spritsning med smörkräm
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan