Crème au beurre, fransk fast smörkräm

Foto: Film: Larousse Cuisine

Crème au beurre, fransk fast smörkräm

Lägg till ingredienser

Antal dl: 6

Smör mjukt

250.0 

gram

Strösocker

140.0 

gram

Vatten hett

5.0 

cl

Äggula

2.0 

styck

Ägg

2.0 

styck

Sockertermometer >

 

 

 

Kockskolan:

 

Om smörkräm >

 

 

Så lagas maränger >

 

 

Om aromsmör >

 

 

Om kräm, krämefterrätt >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 456

Kcal / portion: 439

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2631 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 39%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör mjukt 250.0 gram 69%

Strösocker 140.0 gram 22%

Vatten hett 5.0 cl 0%

Äggula 2.0 styck 4%

Ägg 2.0 styck 5%

Sockertermometer > Äts ej

 

Kockskolan:

Om smörkräm > Äts ej

Så lagas maränger > Äts ej

Om aromsmör > Äts ej

Om kräm, krämefterrätt > Äts ej

Tillagning (30 min )

Se film, klicka på Larousse under bilden.

  1. Hetta upp socker och vatten till 190ºC.
  2. Vispa under tiden upp ägg och äggulor i maskin eller för hand i en bunke.
  3. Tillsätt sockervattnet långsamt (tunn stråle) i bunken samtidigt som smeten vispas.
  4. Vispa ner smör klickvis. Tillsätt eventuella smaksättare. Vispa till en ganska fast kräm.
  5. Nu är krämen klar att användas till garnering eller fyllning av tårtor eller andra bakverk.

Kockens kommentar

Smörkräm kan smaksättas på olika sätt - med vanilj, kaffe, citrus, mosad frukt och annat som passar till bakverket.

Fransk smörkräm tillreds, till skillnad från andra smörkrämer, med äggulor. Strikt sett på konditorspråk tillrett av pâte à bombe och smör (läs mer > Så lagas maränger). Det är den fylligaste smörkrämen och bör därför användas i mindre mängder för att inte bli dominant över andra smaker i till exempel en tårta. Läs mer > Om smörkrämer.

Alternativ

Smörkräm grundrecept

Remons, dansk smörkräm

Äggsmörkräm, custard buttercream

Fler recept inom Smörkräm till bakverk

Liknande recept som Crème au beurre, fransk fast smörkräm