Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)

Foto: Brinkenbakar ¤

Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)

Lägg till ingredienser

Antal formar: 40

Smör kallt

200.0 

gram

Florsocker

1.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Sirap ljus

2.0 

msk

Vetemjöl

4.0 

dl

Majsstärkelse Maizena

1.0 

dl

Mörmått, formkaksform

20.0 

styck

Matfett till kakform

 

 

 

Kockskolan:

 

Om formkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 488

Kcal / portion: 72

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2866 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 29%

Kolhydrater: 53%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 15 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör kallt 200.0 gram 51%

Florsocker 1.0 dl 8%

Vaniljsocker 1.0 tsk 0%

Sirap ljus 2.0 msk 5%

Vetemjöl 4.0 dl 29%

Majsstärkelse Maizena 1.0 dl 6%

Mörmått, formkaksform 20.0 styck Äts ej

Matfett till kakform 0%

 

Kockskolan:

Om formkakor > Äts ej

Tillagning (1 tim + 1 tim )

  1. Förvärm ugnen på 175-200ºC. Smöra formarna väl med matfett.
  2. Deg: Blanda de torra ingredienserna. Tärna kallt smör, tillsätt det och sirap. Arbeta hastigt ihop för hand eller snabbt i matberedare.
  3. Forma: Dela degen i satser motsvarande 10 kakor (4 delar för 40 st). Använd en bit i taget och låt de andra tills vidare ligga i kylen. Dela klumpen i 10 lika stora bitar och tryck ut degen tunt och jämnt i formen. Var noga med att kanten inte är för tunn. Degen kan också kavlas ut och hjärtan tas ut med formen.
  4. Grädda: Ställ formarna helst på galler så att värmen kommer åt underifrån. Grädda mitt i ugn cirka 7 minuter tills de blivit ljusgula.
  5. Ta ut och låt formarna svalna. Gör nästa omgång. Vänd formen och knacka med gaffel i plåten så att kakan lossar, eller stöt kanten lätt mot plan yta.
  6. Fyllning enligt egen fantasi med sylt, färsk frukt, grädde, kräm eller annat. För vaniljhjärtan se recept via länk nedan.
  7. Förvaring: 1-2 veckor i burk. 3 månader i frys.

Kockens kommentar

Vetemjölsformar ger ett fastare och tunnare skal än andra formkaksformar och används därför särskilt till vaniljhjärtan (se dito recept). Till sådana åtgår 2 skal per styck. Den ena över den andra med vaniljkräm emellan. Baka gärna fler skal än vad som behövs, några brukar gå sönder vid urtagning. Kakorna kan också sparas.

Alternativ

Vaniljhjärtan

Mandelformar

Grahamsformar

Havreformar

Kokosformar

Fler recept inom Formkakor

Liknande recept som Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)