Nunnor, marängiga mandelkakor

Foto: Bakodyssén *

Nunnor, marängiga mandelkakor

Lägg till ingredienser

Antal bakelser: 30

Smör

150.0 

gram

Sötmandel hela

2.0 

dl

el. mandelmjöl

 

 

Florsocker

2.0 

dl

Vaniljsocker

1.0 

msk

Äggvita

3.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Äggvita

2.0 

styck

Mazarinformar >

 

 

 

Glasyr:

 

Florsocker

2.0 

dl

Snabbkaffe (pulver)

1.0 

msk

Vatten

1.5 

msk

 

Kockskolan:

 

Så skållas mandel >

 

 

Så vänder man ner >

 

 

Om bakelser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 406

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1

Recept: 3081 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 24%

Kolhydrater: 41%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 25 gram)

Ingredienser

Visa:

Smör 150.0 gram 35%

Sötmandel hela 2.0 dl 22%

el. mandelmjöl 0%

Florsocker 2.0 dl 16%

Vaniljsocker 1.0 msk 1%

Äggvita 3.0 styck 1%

Vetemjöl 1.0 dl 7%

Äggvita 2.0 styck 1%

Mazarinformar > Äts ej

 

Glasyr:

Florsocker 2.0 dl 16%

Snabbkaffe (pulver) 1.0 msk 0%

Vatten 1.5 msk 0%

 

Kockskolan:

Så skållas mandel > Äts ej

Så vänder man ner > Äts ej

Om bakelser > Äts ej

Tillagning

  1. Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
  2. Bryn smöret gulbrunt. Låt svalna.
  3. Förvärm ugn på 175C. Smöra och mjöla formar.
  4. Deg: Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och den större mängden äggvita. Rör kraftigt några minuter tills blekgult och pösigt. Vispa ner smör och mjöl. Vänd till sist ner resterande äggvitor. Fyll formarna till 2/3-dels höjd.
  5. Grädda mitt i ugn, 12-15 minuter.
  6. Glasera: Blanda kaffe med vatten och florsocker. Bred på ett lager glasyr i formen eller på urtagna kakor. Låt glasyren stelna.

Kockens kommentar

Maria Kolding som bakat och fotograferat bakelserna tyckte att nunnor skulle passa till hennes sons konfirmation. Se hennes blogg, klicka på Bakodyssén under bilden.

Alternativ

Mazariner

Fler recept inom Formkakor

Liknande recept som Nunnor, marängiga mandelkakor