Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 406

Kcal / portion: 103

GBR (GI) / port: 1
Recept: 3081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 24%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör 150.0 gram 35%
Sötmandel hela 2.0 dl 22%
Florsocker 2.0 dl 16%
Vaniljsocker 1.0 msk 1%
Äggvita 3.0 styck 1%
Vetemjöl 1.0 dl 7%
Äggvita 2.0 styck 1%
Mazarinformar > Äts ej
Glasyr:
Florsocker 2.0 dl 16%
Snabbkaffe (pulver) 1.0 msk 0%
Vatten 1.5 msk 0%
Kockskolan:
Så skållas mandel > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
- Bryn smöret gulbrunt. Låt svalna.
- Förvärm ugn på 175C. Smöra och mjöla formar.
- Deg: Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och den större mängden äggvita. Rör kraftigt några minuter tills blekgult och pösigt. Vispa ner smör och mjöl. Vänd till sist ner resterande äggvitor. Fyll formarna till 2/3-dels höjd.
- Grädda mitt i ugn, 12-15 minuter.
- Glasera: Blanda kaffe med vatten och florsocker. Bred på ett lager glasyr i formen eller på urtagna kakor. Låt glasyren stelna.
Kockens kommentar
Maria Kolding som bakat och fotograferat bakelserna tyckte att nunnor skulle passa till hennes sons konfirmation. Se hennes blogg, klicka på Bakodyssén under bilden.Alternativ
Fler recept inom Formkakor
Liknande recept som Nunnor, marängiga mandelkakor
-
Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Mandelformar, mandelmusslor till formkakor
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grahamsformar till formkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Havreformar till formkakor
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokosformar, kokosmusslor till formkakor
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljhjärtan eller linzer/linser
Tid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Mazariner, mazaränger, mazarintårta
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Katalaner (catalaner) och Annikabakelser
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Polynéer, Kejsarkrona, Leipziger Lerche
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Nunnor, marängiga mandelkakor
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan