Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 406
 
    
                Kcal / portion: 103
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 3081 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 24%
Kolhydrater: 41%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Smör 150.0 gram 35%
Sötmandel hela 2.0 dl 22%
Florsocker 2.0 dl 16%
Vaniljsocker 1.0 msk 1%
Äggvita 3.0 styck 1%
Vetemjöl 1.0 dl 7%
Äggvita 2.0 styck 1%
Mazarinformar > Äts ej
Glasyr:
Florsocker 2.0 dl 16%
Snabbkaffe (pulver) 1.0 msk 0%
Vatten 1.5 msk 0%
Kockskolan:
Så skållas mandel > Äts ej
Så vänder man ner > Äts ej
Om bakelser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Mandel: Skålla, skala och mal mandel. Eller använd mandelmjöl.
- Bryn smöret gulbrunt. Låt svalna.
- Förvärm ugn på 175C. Smöra och mjöla formar.
- Deg: Blanda florsocker, vaniljsocker, mandel och den större mängden äggvita. Rör kraftigt några minuter tills blekgult och pösigt. Vispa ner smör och mjöl. Vänd till sist ner resterande äggvitor. Fyll formarna till 2/3-dels höjd.
- Grädda mitt i ugn, 12-15 minuter.
- Glasera: Blanda kaffe med vatten och florsocker. Bred på ett lager glasyr i formen eller på urtagna kakor. Låt glasyren stelna.
Kockens kommentar
Maria Kolding som bakat och fotograferat bakelserna tyckte att nunnor skulle passa till hennes sons konfirmation. Se hennes blogg, klicka på Bakodyssén under bilden.Alternativ
Fler recept inom Formkakor
Liknande recept som Nunnor, marängiga mandelkakor
- 
                
                    Vetemjölsformar till formkakor (tunna skal till hjärtan)Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Mandelformar, mandelmusslor till formkakorTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Grahamsformar till formkakorTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Havreformar till formkakorTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Kokosformar, kokosmusslor till formkakorTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vaniljhjärtan eller linzer/linserTid: 1 tim (+ 45 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Mazariner, mazaränger, mazarintårtaTid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Katalaner (catalaner) och AnnikabakelserTid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan 
- 
                
                    Polynéer, Kejsarkrona, Leipziger LercheTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Nunnor, marängiga mandelkakorSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    