Grahamsformar till formkakor

Foto: Dansukker ¤

Grahamsformar till formkakor

Lägg till ingredienser

Antal formar: 20

Deg:

 

Smör rumsvarmt

125.0 

gram

Farinsocker

0.8 

dl

Grahamsmjöl

1.2 

dl

Vetemjöl

1.5 

dl

Mörmått, formkaksform

20.0 

styck

Matfett till kakform

 

 

 

Tillval:

 

Ägg

1.0 

styck

Vetemjöl

0.5 

dl

Saffran

0.5 

gram

 

Kockskolan:

 

Om formkakor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 493

Kcal / portion: 85

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1692 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 31%

Kolhydrater: 48%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 17 gram)

Ingredienser

Visa:
Deg:

Smör rumsvarmt 125.0 gram 54%

Farinsocker 0.8 dl 13%

Grahamsmjöl 1.2 dl 15%

Vetemjöl 1.5 dl 19%

Mörmått, formkaksform 20.0 styck Äts ej

Matfett till kakform 0%

 

Tillval:

Ägg 1.0 styck Äts ej

Vetemjöl 0.5 dl Äts ej

Saffran 0.5 gram Äts ej

 

Kockskolan:

Om formkakor > Äts ej

Tillagning (30 min + 1 tim )

  1. Deg: Rör ihop smör och socker. Blanda grahams- och vetemjöl och arbeta in det till en smidig deg. Eller först grahams- och sedan vetemjölet. Degen bör helst vila i kylskåpet i 1 timme.
  2. Tillval: Ägg kan ingå som extra bindemedel, men öka i så fall på med lite mjöl. Degen skall vara mjuk men inte kladdig. Saffran om så önskas, ingår i Dansukkers recept på bilden ovan som också använder florsocker i stället för farin.
  3. Förvärm ugnen på 175-200ºC.
  4. Forma: Smörj mörmåtten väl. Pudra med lite mjöl så lossnar bakverket lättare. Dela degen i antal portioner och tryck ut degen i formarna. Se till att degen inte är för tunn i kanten.
  5. Grädda formarna på ugnsgaller mitt i ugnen i 10-12 minuter tills de fått lite färg. Låt kakorna svalna i formarna. Stjälp upp på plant underlag.
  6. Fyllning enligt eget önskemål, till exempel med keso och färska bär. Dansukker (bilden) fyllde sina med en blandning av smör, florsocker, ägg, hackad mandel, russin och tärnade torkade aprikoser, som sedan garnerades med florsocker och serverades med vispad grädde.

Kockens kommentar

Formar till formkakkor benämns mörmått och finns i olika utföranden. Läs mer > Mörmått, formkaksform.

Alternativ

Mandelmusslor

Havreformar

Vaniljformar

Vetemjölsformar med tunn deg

Fler recept inom Formkakor

Liknande recept som Grahamsformar till formkakor