Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 337

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 2
Recept: 3045 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 20%
Kolhydrater: 26%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Räkor med skal 400.0 gram 7%
Lax kallrökt 100.0 gram 7%
Saltgurka hackad 1.0 msk 0%
Äpple rött 1.0 st liten 1%
Rödlök hackad 1.0 msk 0%
Pepparrot 1.0 msk 0%
Senap svensk 1.0 msk 1%
Majonnäs äkta 2.0 msk 7%
Flingsalt 0%
Krustadskal små 30.0 styck 77%
Kockskolan:
Om krustader > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Östenssons" under bilden.
- Skala räkorna. Finhacka gurka, fintärna äpple, skala och fintärna rödlök, skär lax i små bitar, finriv pepparrot.
- Blanda alla ingredienser i en skål. Fördela i krustader. Garnera med klippt gräslök.
Kockens kommentar
Mollbergs röra har inget att göra med korpral Mollberg i Bellmans epistlar att göra, utan är en röra som serverades på Hotell Mollberg i Helsingborg, ett av Sveriges äldsta hotell. Hotellet uppfördes i slutet av 1800-talet i nyklassicistisk och renässansinspirerad stil (värt ett besök). Dessförinnan fanns ett gästgiveri på platsen sedan 1300-talet. Namnet Mollberg fick gästgiveriet först 1802 när sjömannen Peter Mollberg köpte stället. Zoégas kaffemärke Mollbergs blandning är också namngivet efter hotellet 1903, då den skapades på begäran av dåvarande krögare.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Mollbergs röra, havet i en krustad
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan