Vit fudge

Foto: Arla ¤

Vit fudge

Lägg till ingredienser

Antal små tärningar: 30

Vispgrädde

1.5 

dl

Strösocker

1.5 

dl

Sirap vit

 

 

Salt

0.5 

tsk

Smör

50.0 

gram

Vit choklad

100.0 

gram

Skal av citron

1.0 

styck

Smörpapper

 

 

Sockertermometer >

 

 

 

Kockskolan:

 

Kulprov >

 

 

Om knäck och kola >

 

 

Så kokas knäck, kola >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 438

Kcal / portion: 57

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1699 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 25%

Kolhydrater: 51%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 13 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 32%

Strösocker 1.5 dl 34%

Sirap vit 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Smör 50.0 gram Äts ej

Vit choklad 100.0 gram 34%

Skal av citron 1.0 styck 0%

Smörpapper Äts ej

Sockertermometer > Äts ej

 

Kockskolan:

Kulprov > Äts ej

Om knäck och kola > Äts ej

Så kokas knäck, kola > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning

  1. Koka: Blanda socker, grädde, sirap och salt i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp och småkoka utan lock i 15-20 minuter till temperatur 122°C (eller gör ett kulprov). Rör ofta i smeten. Ta av från värmen och låt svalna till 50°C.
  2. Klä en form (20x20 cm) med smörpapper. Fetta in formen så ligger pappret still. Riv citronskal och finhacka choklad. Skär smör i tärningar.
  3. Tillsätt smör, choklad och citronskal i kastrullen. Rör om tills allt blandats till en homogen smet.
  4. Häll smeten i formen. Låt  kallna. Skär i bitar innan smeten stelnat helt. Förvara svalt.

Kockens kommentar

Fudge är en slags kola. All slags choklad kan användas till fudge. Finare choklad ger bättre smak. Läs mer > Om knäck och kola.

Alternativ

Fudge original

Klassisk fin fudge

Enkel fudge med kondenserad mjölk

Fudge på svenskt vis

Fudge med apelsinsmak

Fler recept inom Knäck, kola och fudge

Liknande recept som Vit fudge