Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 370

Kcal / portion: 383

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1531 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 32%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 3.0 dl 71%
Äggula 4.0 styck 13%
Florsocker 1.0 dl 16%
Vaniljstång 1.0 styck 0%
Kockskolan:
Om parfait > Äts ej
Om kräm, krämefterrätt > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (20 min + 4 tim )
Se film, klicka på "Arla" under bilden.
- Lättvispa grädde.
- Dela vaniljstång och skrapa ur innanmätet.
- Vispa ägg, florsocker och vanilj i en bunke eller maskin, tills vitt och fluffigt.
- Vänd ner vispad grädde försiktigt i äggsmeten.
- Häll över i en form, till exempel en brödform. Ställ in i frysen.
- Efter 3-4 timmar kan parfaiten serveras som dessert. Har den fryst över natt eller längre behöver smeten tina en stund för att bli skopbar.
Kockens kommentar
Parfait (fr. = perfekt) avser något extra fint, perfekt lagat. Det kan avse olika slags desserter, men oftast är det en kyld eller frusen dessert liknande glass. Arla kallar sitt recept för "hemlagad glass", men det är lite missvisande, för en parfait (Parfait glacé) fryses utan att röras om under frysningen (stillfryses) vilket man gör med glass. Dessutom är en parfait mer fettrik, innehåller mycket grädde. Läs mer > Om). parfait.Alternativ
Fler recept inom Frusen mousse, parfait, yoghurt ¤
Liknande recept som Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
-
Parfait glacé, stillfrusen äggkräm blandat med grädde
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vaniljparfait på Arlas vis, lite enklare
Tid: 20 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Parfait glacé au café, klassisk kaffeparfait
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Limeparfait med vaniljrabarber
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Hjortronparfait, äggkräm med kakbotten
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Semifreddo, italiensk halvfrusen äggkräm
Tid: 45 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Bygårdens frysta mousse med blåbär
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Frusen chokladmousse
Tid: 1 tim (+ 14 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmoussekupoler med apelsinkräm
Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Frusen yoghurttårta med rabarber
Tid: 40 min (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan