Kompott på bär med kanelcrème

Foto: Arla ¤

Kompott på bär med kanelcrème

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Bär av olika slag

1.0 

liter

Vatten

1.0 

dl

Citrongräs

2.0 

styck

Farinsocker

0.5 

dl

Citronmeliss färsk

 

 

 

Kräm:

 

Kesella naturell

250.0 

gram

Vaniljsocker

1.0 

tsk

Kanel mald

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3

Recept: 830 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 223 gram)

Ingredienser

Visa:

Bär av olika slag 1.0 liter 31%

Vatten 1.0 dl 0%

Citrongräs 2.0 styck 4%

Farinsocker 0.5 dl 18%

Citronmeliss färsk 0%

 

Kräm:

Kesella naturell 250.0 gram 46%

Vaniljsocker 1.0 tsk 1%

Kanel mald 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning

  1. Kompott: Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna.
  2. Kräm: Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel.
  3. Servera kompotten med kanelcrème.

Kockens kommentar

 Kompott är fruktkräm som innehåller hela frukter eller fruktbitar. Med andra ord, detta är inte en "riktig" kompott, men kompott kan också bildligt betyda en blandning av något. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Gammaldags fruktkompott

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Kompott på bär med kanelcrème