Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 93

Kcal / portion: 207

GBR (GI) / port: 3
Recept: 830 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bär av olika slag 1.0 liter 31%
Vatten 1.0 dl 0%
Citrongräs 2.0 styck 4%
Farinsocker 0.5 dl 18%
Kräm:
Kesella naturell 250.0 gram 46%
Vaniljsocker 1.0 tsk 1%
Kanel mald 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning
- Kompott: Skiva citrongräset tunt på längden. Koka citrongräs och farinsocker i vattnet några minuter. Lägg i bären och citronmeliss och låt det kallna.
- Kräm: Smaksätt kvarg med florsocker, vaniljsocker och kanel.
- Servera kompotten med kanelcrème.
Kockens kommentar
Kompott är fruktkräm som innehåller hela frukter eller fruktbitar. Med andra ord, detta är inte en "riktig" kompott, men kompott kan också bildligt betyda en blandning av något. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Alternativ
Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
Liknande recept som Kompott på bär med kanelcrème
-
Saftsoppa, saftkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blåbärssoppa, blåbärskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Klassisk nyponsoppa med mandelbiskvier och vispad grädde.
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsoppa eller äppelkräm med äppelkrutong
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Körsbärssoppa, kräm, kompott, spottsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe de melon, melonsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Äppelkräm med kardemummaskorpor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkräm, rabarberkompott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Krusbärskräm, krusbärskompott
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla