Soupe de melon, melonsoppa

Foto: La petit patesserie d´iza

Soupe de melon, melonsoppa

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Galiamelon

2.0 

st små

Apelsin hel

2.0 

styck

Florsocker

2.0 

msk

Ingefära mald

2.0 

krm

 

Garnering:

 

Kryddgrönt

 

 

Mynta färsk

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fruktsoppa, -kräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 55

Kcal / portion: 102

GBR (GI) / port: 4

Recept: 406 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 185 gram)

Ingredienser

Visa:

Galiamelon 2.0 st små 36%

Apelsin hel 2.0 styck 38%

Florsocker 2.0 msk 24%

Ingefära mald 2.0 krm 2%

 

Garnering:

Kryddgrönt 0%

Mynta färsk 0%

 

Kockskolan:

Om fruktsoppa, -kräm > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Halvera melon, ta bort kärnhus och gröp ur fruktköttet med en sked. Spar skalen om de skall användas som serveringsskål (som på bilden ovan). Skär i så fall av en bit i botten så att den står stadigt.
  2. Tärna 1/4-del av fruktköttet. Lägg åt sidan.
  3. Mixa resten med mixerstav eller i matberedare. Kan också mosas med gaffel. Önskas finare soppa, passera moset genom fin sil.
  4. Smaksätt: Pressa apelsiner och tillsätt juicen. Smaksätt med socker och ingefära, eller enligt egen smak. Lägg i melontärningarna. Kyl soppan.
  5. Servera. Några isbitar i soppan håller den kall. Garnera med kryddgrönt, till exempel med mynta. 

Kockens kommentar

Lite alkohol på franskt vis kan passa i soppan, till exempel en skvätt pastis.

Alternativ

Klassisk nyponsoppa

Äppelsoppa

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Soupe de melon, melonsoppa