Äppelkräm med kardemummaskorpor

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Äppelkräm med kardemummaskorpor

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Äpple utan skal

1.4 

kilo

Vatten

4.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Strösocker

0.5 

dl

 

Kardemummaskorpor:

 

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Kardemumma mald

2.0 

tsk

Honung

2.0 

msk

Matbröd

6.0 

skivor

 

Kockskolan:

 

Om skorpor >

 

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 608

GBR (GI) / port: 14

Recept: 2431 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 4%

Kolhydrater: 19%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 498 gram)

Ingredienser

Visa:

Äpple utan skal 1.4 kilo 36%

Vatten 4.0 dl 0%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 2%

Strösocker 0.5 dl 8%

 

Kardemummaskorpor:

Smör normalsaltat 100.0 gram 30%

Kardemumma mald 2.0 tsk 0%

Honung 2.0 msk 6%

Matbröd 6.0 skivor 19%

 

Kockskolan:

Om skorpor > Äts ej

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skorpor: Sätt ugnen på 175°C.
  2. Mixa smör, kardemumma och honung.
  3. Bred smöret på brödskivor. Skär i mindre bitar.
  4. Rosta i ugn cirka 8 minuter.
  5. Äppelkräm: Skala och kärna ur äpplen. Skär i tärningar.
  6. Lägg äpplena i en tjockbottnad kastrull. Slå på vatten och socker. Sjud cirka 20 minuter.
  7. Dra åt sidan. Riv skal från citron och blanda med äpplena.
  8. Mixa med mixerstav.
  9. Serveras kall.

Kockens kommentar

Skorporna i receptet är en snabbvariant av riktiga skorpor. Se recept via länk nedan. Läs mer > Om skorpor.

Passar till

Kardemummaskorpor

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Äppelkräm med kardemummaskorpor