Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 2
Recept: 733 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 1%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Krusbär 400.0 gram 21%
Vatten 5.0 dl 0%
Strösocker 1.0 dl 52%
Potatismjöl 2.0 msk 11%
Tillbehör:
Mjölk 2.0 dl 16%
Kockskolan:
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (20 min )
- Snoppa och skölj krusbären. Rör ut potatismjöl i lite vatten.
- Koka upp resten av vattnet i en kastrull. Lägg i krusbären och koka ett par minuter.
- Tillsätt socker och koka tills bären är mjuka.
- Dra kastrullen från plattan. Rör ner potatismjölet. Ge krämen ett snabbt uppkok.
- Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.
Kockens kommentar
Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Alternativ
Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
Liknande recept som Krusbärskräm, krusbärskompott
-
Saftsoppa, saftkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blåbärssoppa, blåbärskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Klassisk nyponsoppa med mandelbiskvier och vispad grädde.
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsoppa eller äppelkräm med äppelkrutong
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Körsbärssoppa, kräm, kompott, spottsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe de melon, melonsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Äppelkräm med kardemummaskorpor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkräm, rabarberkompott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Krusbärskräm, krusbärskompott
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla