Krusbärskräm, krusbärskompott

Foto: Arla ¤

Krusbärskräm, krusbärskompott

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Krusbär

400.0 

gram

Vatten

5.0 

dl

Strösocker

1.0 

dl

Potatismjöl

2.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Mjölk

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 65

Kcal / portion: 183

GBR (GI) / port: 2

Recept: 733 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 1%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 284 gram)

Ingredienser

Visa:

Krusbär 400.0 gram 21%

Vatten 5.0 dl 0%

Strösocker 1.0 dl 52%

Potatismjöl 2.0 msk 11%

 

Tillbehör:

Mjölk 2.0 dl 16%

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (20 min )

  1. Snoppa och skölj krusbären. Rör ut potatismjöl i lite vatten. 
  2. Koka upp resten av vattnet i en kastrull. Lägg i krusbären och koka ett par minuter.
  3. Tillsätt socker och koka tills bären är mjuka.
  4. Dra kastrullen från plattan. Rör ner potatismjölet. Ge krämen ett snabbt uppkok.
  5. Servera krämen ljummen eller kall med mjölk till.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Gammaldags fruktkräm

Raberberkräm, kompott

Klassisk nyponsoppa

Jordgubbskräm

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Krusbärskräm, krusbärskompott