Saftsoppa, saftkräm

Foto: Arla ¤

Saftsoppa, saftkräm

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Soppa:

 

Saft koncentrerad

3.0 

cl

Vatten

7.0 

dl

Potatismjöl

2.0 

msk

 

Kräm:

 

Saft koncentrerad

3.0 

dl

Vatten

5.0 

dl

Potatismjöl

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Mjölk

2.0 

dl

Mandelbiskvier

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fruktsoppa, -kräm >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 258

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 430 gram)

Ingredienser

Visa:
Soppa:

Saft koncentrerad 3.0 cl 6%

Vatten 7.0 dl 0%

Potatismjöl 2.0 msk 8%

 

Kräm:

Saft koncentrerad 3.0 dl 63%

Vatten 5.0 dl 0%

Potatismjöl 3.0 msk 12%

 

Tillbehör:

Mjölk 2.0 dl 12%

Mandelbiskvier 0%

 

Kockskolan:

Om fruktsoppa, -kräm > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Blanda ut potatismjölet i lite kallt vatten i en kastrull. Tillsätt resterande vatten och saft.
  2. Sätt på spisen och låt koka upp under omrörning med lugna tag intill botten.
  3. Soppa behöver bara koka upp. Kräm sjudes tills den tjocknat.
  4. Häll upp och låt svalna. Äts ljummen eller kall med mjölk. Mandelbiskvier, kakor och skorpor passar som tillbehör.
  5. Strö över lite socker om soppan inte äts direkt, så blir det inte "skinn" på ytan.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan soppa och kräm är konsistensen. All slags saft kan användas. Råpressad frukt likaså, men kan då behöva sötas. Läs mer > Om fruktsoppa/-kräm.

Alternativ

Blåbärssoppa

Klassisk nyponsoppa

Gammaldags fruktkräm

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Saftsoppa, saftkräm