Jordgubbskräm med kardemummaskorpa

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Jordgubbskräm med kardemummaskorpa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Jordgubbar frysta, ej socker

500.0 

gram

el. färska

 

 

Vatten

3.0 

dl

Råsocker

1.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Kardemummaskorpor

 

 

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 118

GBR (GI) / port: 3

Recept: 470 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 0%

Fett: 0%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 197 gram)

Ingredienser

Visa:

Jordgubbar frysta, ej socker 500.0 gram 34%

el. färska %

Vatten 3.0 dl 0%

Råsocker 1.0 dl 66%

 

Tillbehör:

Kardemummaskorpor 0%

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Lägg allt i en kastrull och låt sjuda i 20 minuter. Låt svalna.
  2. Mixa i matberedare. Sätt in i kylskåp för att kallna.
  3. Servera med något knaprigt.

Kockens kommentar

Under tiden som krämen kallnar hinner du göra utsökt goda hemlagade kardemumma­skorpor enligt separat recept. Varma skorpor till kall kräm - pärla!

Passar till

Kardemummaskorpor

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Jordgubbskräm med kardemummaskorpa