Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 305

Kcal / portion: 256

GBR (GI) / port: 16
Recept: 5122 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 11%
Kolhydrater: 43%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 15.0 dl 62%
Mjölk 5.0 dl 6%
Salt 1.0 msk 0%
Jäst blå färsk till matbröd 25.0 gram 1%
Socker 2.0 msk 2%
Smör 150.0 gram 21%
Ägg 1.0 styck 1%
Sesamfrön 1.0 dl 7%
Brödpensel > Äts ej
Vattenreduktion bröd -0.6 dl -0%
Kockskolan:
Baka matbröd med jäst > Äts ej
Så rundrivs deg > Äts ej
Så görs glutenprov > Äts ej
Kock: Håkan Johansson, bagare
Tillagning (1 tim + 2 tim 30 min )
Se film, klicka på "Håkan" under bilden.
- Deg: Häll ljummen mjölk i degblandarbunke. Tillsätt salt, jäst, socker, smör och mjöl.
- Blanda: Använd degblandare med krok. Blanda långsamt i 2 minuter, sedan snabbare i 4-5 minuter. Eller blanda ordentligt för hand.
- Forma: Ta ut och runddriv brödet för hand till en rund boll (läs mer > Så rundrivs deg). Låt vila övertäckt i 30 minuter.
- Dela i portionsbitar à 80 gram.
- Runddriv bullarna någon minut (se filmen). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Platta till bullarna lite lätt.
- Vila: Lår vila övertäckt i två timmar.
- Sätt ugnen på 200ºC.
- Pensla med uppvispat ägg. Strö över sesamfrön.
- Grädda bröden i cirka 8 minuter.
- Ta ut och låt svalna. Vitt bröd är alltid godast dagsfärskt.
Kockens kommentar
Degkvaliteten kontrolleras med glutenprov, läs mer > Så görs glutenprov.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat vitt bröd brukar vara runt 37% (35%+ = saftigt bröd). Cirka 0,6 dl vatten per bröd har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Läs mer, klicka på ingrediens > Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Små bröd, frallor, kuvertbröd
Liknande recept som Baka hamburgerbröd
-
Frallor, småfranska, kuvertbröd - grundrecept
Tid: 45 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Källarfranska, kalljäst snabbt frukostbröd
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Matgeek
-
Grahamsfrallor med sirap
Tid: 30 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kalljästa grahamsfrallor
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Havre- och rågbullar med pumpafrön
Tid: 1 tim (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Skållade havrebullar
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkla yoghurtfrallor
Tid: 30 min (+ 40 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fiberrika rågflingebullar
Tid: 45 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kungsörnen
-
Rosenbröd, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Smakrika solroskusar, kuvertbröd
Tid: 1 tim (+ 2 tim 15 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia