Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 118

Kcal / portion: 478

GBR (GI) / port: 11
Recept: 1912 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 4%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Rörpasta 8.0 dl 52%
Köttfärs (blandfärs) 400.0 gram 40%
Lök t.ex. purjolök 1.0 styck 3%
Krossade tomater 400.0 gram 5%
Kockskolan:
Om gratänger > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Koka pasta enligt anvisning på förpackning.
- Skala och finhacka/skiva lök.
- Sätt ugnen på 250°C.
- Hetta upp matfett i panna på medelhög värme. Stek köttfärs tills den fått färg. Finfördela med trägaffel eller dylikt. Tillsätt löken och låt steka med färsen.
- Tillsätt krossade tomater och låt småputtra i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
- Smöra en ugnssäker form. Varva pasta och köttfärsröra i formen. Grovriv ost över. Gratinera upptill i ugn i cirka 10 minuter.
Kockens kommentar
Använd gärna krossade tomater med chili som finns på burk att köpa i butik. Bolognese är namn på köttfärssås med ursprung från Bologna i Italien. Läs mer > Om pastasåser.
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Gratinerad köttfärspasta
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan