Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 299

Kcal / portion: 1122

GBR (GI) / port: 16
Recept: 4489 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 21%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Blodpudding (19% fett) 800.0 gram 54%
Mjölk 5.0 dl Äts ej
Stekfläsk som knapersteks} 12.0 skivor 24%
Tillbehör:
Äppelmos 4.0 dl 23%
Råkost? 0%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Om fläsk och bacon > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Koka upp mjölk i kastrull. Tillsätt en klick smör. Passa så att det inte kokar över.
- Skär blodpuddingen (eller blodkorv) i 1 cm tjocka skivor. Sänk till medellåg värme och lägg ner skivorna i mjölken. Sjud under lock i cirka 5 minuter.
- Stek fläsk i panna på medelhög värme tills knaprigt.
Kockens kommentar
För den som tycker att stekt blodpudding är lite för stark i smaken passar kokt blodpudding. Hemmagjord lite syrligare äppelmos ger en fräsch smak, liksom lite råkost eller strimlad vitkål till blodpuddingen.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Blodpudding kokt i mjölk
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan