Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 621

GBR (GI) / port: 5
Recept: 3725 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 4%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makaroner 5.0 dl 24%
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 17%
Gul lök 1.0 styck 1%
Morot 1.0 styck 1%
Squash 2.0 styck 3%
Bacon 3.0 skivor 5%
Tomatsoppa konserv 1.0 burk 5%
Creme fraiche 1.0 dl 9%
Hårdost lagrad, riven 4.0 dl 17%
Tillbehör:
Bröd t.ex. baguette 1.0 styck 18%
Blandsallat 200.0 gram 1%
Kockskolan:
Om makaroner > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 15 min )
- Koka makaroner enligt anvisning på förpackning. Låt rinna av i durkslag.
- Ansa och tärna lök, morot och squash. Riv ost och skär bacon i strimlor. Putsa kyckling fritt från fett och hinnor. Tärna filéerna.
- Sätt ugnen på 175°C.
- Hetta upp olja i en stekkastrull eller gryta. Bryn kyckling hastigt i matfett i panna på hög värme. Lägg på hushållspapper.
- Sänk värmen. Lägg lök, morot och bacon i kastrullen. Stek på medelvärme ca 7 minuter.
- Tillsätt squash och tomatsoppa. Koka upp. Låt sjuda på låg värme i cirka 5 minuter. Ta av kastrullen.
- Tillsätt pasta, kyckling och crème fraiche. Rör om. Smaka av med salt och peppar. Häll allt i en gratängform och strö över ost. Grädda cirka 20 minuter, tills gratängen fått färg.
Kockens kommentar
Makaroner är klassisk mat på i mitten av 1900-talet när "pasta" var detsamma som makaroner och spagetti i Sverige. Läs mer > Om makaroner.
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan