Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 9
Recept: 2172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makaroner 5.0 dl 41%
Purjolök 1.0 styck 3%
Skinka rökt skivad 150.0 gram 10%
Ägg 4.0 styck 12%
Mjölk 4.0 dl 11%
Riven ost 2.0 dl 13%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka makaroner enligt anvisning på paketet.
- Strimla purjolök och skinka. Fräs purjolöken utan att bränna tills mjuk. Tillsätt skinka. Fräs ytterligare några minuter.
- Blanda makaronerna med purjolök och skinka. Häll över i en smord ugnsform.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Häll detta över makaronerna. Riv ost. Strö över.
- Ställ in i ugnen cirka 35 minuter tills osten har fått färg och äggstanningen stelnat.
- Servera med kokta morötter eller andra grönsaker och ketchup.
Kockens kommentar
En klassisk rätt för alla barn.
Fler recept inom Övriga svenska klassiker
Liknande recept som Makaronipudding, makaronilåda
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronipudding, makaronilåda
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Gratinerad köttfärspasta
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blodpudding kokt i mjölk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bondomelett
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skånsk äggakaka
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Fattiga riddare, french toast, pain perdu
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkål, halländsk gräddstuvad grönkål
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Stuvad vitkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Stuvad blomkål (tillbehör)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan