Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 87

Kcal / portion: 540

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2160 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 2%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Hjort grytbitar 800.0 gram 40%
el. rådjur 0%
Morot 1.0 st stor 2%
Rödlök 1.0 styck 3%
Purjolök 1.0 styck 3%
Rotselleri 150.0 gram 2%
Champinjoner färska 8.0 styck 2%
Enbär } 12.0 styck 0%
Rött vin 3.0 dl 11%
Vatten 2.0 dl 0%
Vetemjöl 2.0 msk 3%
Matfett till stekning 2.0 msk 9%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 25%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (2 tim )
- Skala och skär morot i bitar. Skala och hacka rödlök. Skala och tärna rotselleri. Skär champinjonerna i 4 delar. Skiva purjolök. Krossa enbär. Putsa köttet rent från hinnor. Skär i bitar.
- Hetta upp matfett i en stekpanna på medelhög värme. Bryn köttet hastigt runt om till lätt knaprig yta. Lägg över i en stekkastrull eller i en gryta.
- Stek morot, lök, purjo, rotselleri och champinjoner några minuter. Lägg över i grytan.
- Häll på vin och vatten i grytan och tillsätt enbär. Låt småkoka under locka 1,5-2 timmar.
- Blanda mjöl med lite vatten och tillsätt i grytan. Rör om. Låt koka några minuter. Smaka av med salt och peppar.
Kockens kommentar
Tillred gärna grytan en dag i förväg och ställ kallt. Det blir mustigare i smaken av "lagring".
Passar till
Fler recept inom Hjort, rådjur
Liknande recept som Hjortgryta, rådjursgryta
-
Tjälknöl på hjort
Tid: 8 tim (+ 5 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rödvinsmarinerad hjort- eller rådjursstek
Tid: 2 tim 30 min (+ 48 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Balsamicoglaserad rådjursstek med wokade honungsgrönsaker
Tid: 2 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sofia
-
Hjortstek med svarta vinbär, äpple och rotselleri
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Hjortytterlår med basilikamarinad
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Rådjurstartelette - rådjursfilé i fin form
Tid: 35 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Hjortrostbiff med rotsaker i apelsin och senapsvinaigrette
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Hjortskav i senapssås med potatisstomp
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Rådjur med moscylinder och mögelost
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rådjursgryta med rökt sidfläsk, kantareller och gräddkokta bönor
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan