
Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 150

Kcal / portion: 710

GBR (GI) / port: 5
Recept: 2839 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 4%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 4%
Ingredienser
Marinerad innerfilé (Kronfågel) } 600.0 gram 25%
Grillspett av trä 4.0 styck Äts ej
Tortilla 2.0 styck 13%
Röra:
Bönor konserverad 400.0 gram 16%
Chilifrukt röd hackad 1.0 tsk 0%
Gurka 5.0 cm 0%
Tomater 2.0 styck 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Apetina i olja 29% fett } 100.0 gram 11%
Tillbehör:
Paprika gul 1.0 styck 1%
Paprika röd 1.0 styck 1%
Gul lök 1.0 styck 2%
Olivolja 2.0 tsk 3%
Koriander färsk 0.5 kruka 0%
Lime färskpressad 1.0 styck 0%
Baguette, bagett 1.0 styck 24%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Förbered: Lägg spetten i blöt 30 minuter. Tänd grillen. Skölj rent bönorna och låt rinna av. Finhacka chili. Halvera, kärna ur och hacka gurka. Halvera, kärna ur och hacka tomat. Skala och finhacka vitlök. Trä kycklingen på spett.
- Bönröra: Blanda samman bönor, chili, gurka, tomat och vitlök. Smula ner osten. Rippla över lite av olivoljan från osten.
- Tortilla: Bred bönröra på ena halvan av två mjuka tortillabröd. Vik över och pensla med Apertinaolja.
- Rostad paprika: Skiva lök tunt. När du har en bra grillglöd, grilla paprikor tills de svartnar runt om. Ta av från värmen och låt svalna. Skala av det sotade höljet, dela och kärna ur. Strimla paprikan i Ŋ cm breda strimlor. Vänd i olja med tunt skivad lök.
- Grilla kycklingspetten 6 minuter totalt och vänd flera gånger. Grilla bröden på båda sidor.
- Servera spett och bröd med rostad paprikasallad, citron och koriander. Smaklig måltid!
Fler recept inom Grillad fågel
Liknande recept som Kycklingspett med grillad paprika, bön- och fetaostfylld tortilla
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan