Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 206

Kcal / portion: 238

GBR (GI) / port: 0
Recept: 954 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 39%
Fett: 13%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingfilé utan skinn 4.0 styck 66%
Bacon som knapersteks} 8.0 skivor 34%
Chilipulver 0%
Salt 0%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen).
- Ta ut filéerna och bacon ur kylen. Kött bör vid grillning vara rumstempererat.
- Torka av dem väl. Krydda filéerna med chilipulver. Linda bacon runt filéerna.
- Grilla på indirekt värme, eller 10 cm över glöd. Grilla kycklingen 5-7 minuter på var sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Kontrollera genom att skära ett snitt i köttet, som skall vara vitt rakt igenom.
- Låt köttet vila 5 minuter.
Kockens kommentar
Kycklingfilé är bröst utan skinn och det som vanligen säljs i handeln (bröst = filé med skinn). Filén är magert kött som lätt torkar ur, varför de helst bör späckas (täckas) med bacon eller späck. Bäst är om skinnet finns kvar vid grillning, vilket fungerar som ett skyddande lager. Utan bacon bör köttet penslas med lite matolja. Grilltiden förkortas något utan bacon. Värmen får inte vara för hård för att kycklingen skall bli genomstekt utan att bli bränd. Läs mer > Så grillas kyckling.
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel " Bacon som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.
Passar till
Fler recept inom Grillad fågel
Liknande recept som Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan