
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 701

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2804 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 10%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kyckling hel med skinn 1.0 styck 65%
Smör 50.0 gram 13%
Matolja 1.0 msk 4%
Panering:
Senap fransk osötad 3.0 msk 2%
Schalottenlök finhackad 1.5 msk 0%
Timjan torkad 0.5 tsk 0%
Kajennpeppar mald 1.0 krm 0%
Vitt bröd smulat 3.0 skivor 8%
el. ströbröd 0%
Tillbehör:
Tomater 8.0 styck 5%
Gröna bönor färska 200.0 gram 2%
Kockskolan:
Så grillas kyckling > Äts ej
Kock: Kockskolan x3
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
- Värm upp ugnsgrillen.
- Dela kycklingen i delar, eller skär upp den "en crapaudine" (se nedan).
- Smält smör med olja i en kastrull.
- Torka av fågeln noga och pensla med smöret. Lägg fågeln med skinnsidan nedåt i en långpanna.
- Grilla 1: Lägg kycklingen på långpanna och ställ in i ugn 12-15 centimeter under grillelementet. Grilla i 10 minuter, vänd och grilla ytterligare 10 minuter. Ös med stekfett var 5:e minut. Fågeln skall vara mycket lätt brynta.
- Panering: Skär bort kanterna på brödet och mixa till smulor i en mixer. Alternativt använd ströbröd. Skala och hacka löken mycket fint. Finhacka och timjan/dragon. Blanda senap med lök och kryddor. Tillsätt smörolja droppvis under kraftig vispning tills det bildas en majonnäsliknande kräm. Spar överblivet fett till senare.
- Ta ut fågeln och salta sparsamt. Pensla "senapsmajonnäsen" på fågeln.
- Häll ut brödsmulor/ströbröd på ett fat. Rulla fågeln i brödet. Klappa in det så att det sitter kvar.
- Grilla 2: Lägg kycklingen i långpannan och stänk på hälften av resterande oljesmör. Ställ in nertill i ugnen och bryn köttet i måttlig grillvärme i 10 minuter. Vänd, ös över resterande fett och grilla i ytterligare 10 minuter. Rätten är klar när köttsaften är klar, ej rosaröd.
- Tillbehör: Halvera tomaterna, krydda och grilla dem i ugnen 10 minuter, eller stek dem i panna. Lättkoka bönor.
- Servera snarast.
Kockens kommentar
"En crapaudine" (som en liten padda, crapaud = padda) är ett fiffigt franskt sätt att skära upp hel fågel. Man skär bort ryggbenet med kniv via buken, gör ett hack i nyckelbenet och viker sedan ut fågeln. Se film på > Så grillas kyckling.Passar till
Fler recept inom Grillad fågel
Liknande recept som Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan