Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 264

Kcal / portion: 936

GBR (GI) / port: 0
Recept: 3743 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 19%
Fett: 19%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingkött med skinn 1.0 styck 59%
BBQ Rub Herbs (Santa Maria) 1.0 förp. 2%
Lättöl (2,3%) 33.0 cl Äts ej
BBQ Sauce Tangy Fruit Santa Maria } 1.0 dl 6%
N/A
Romansallat 1.0 huvud 1%
Blekselleri 2.0 stjälkar 0%
Salladslök 2.0 styck 0%
Blåmögelost 150.0 gram 17%
Valnötter hackade 1.0 dl 13%
N/A
Vitvinsvinäger 0.5 msk 0%
Olivolja 1.0 msk 3%
Kockskolan:
Ångbehållare till grill > Äts ej
Så grillas kyckling > Äts ej
Skapat av: Santa Maria
Tillagning (2 tim 30 min )
- För ändamålet krävs en stor utegrill. Tänd grillen med briketter. När fin glöd uppnåtts, maka på briketterna åt ena sidan för att ge indirekt värme.
- Krydda kyckling med BBQ Rub Herbs både inuti och utanpå. Ställ åt sidan.
- Grilla: När glöden är bra, öppna en ölburk. Grilltemperaturen skall vara cirka 200°C. Drick ett par klunkar. Trä kycklingen över ölburken så den "sitter" över burken. Ställ den i en ugnsfast form. Placera på gallret vid sidan om glöden, lägg över locket på grillen. Vrid kycklingen flera gånger under stektiden för jämn värmespridning.
- Pensla kycklingen med American BBQ Sauce när cirka 10 minuter återstår av grilltiden. Kycklingen är färdig efter cirka 1 timme, när köttsaften är klar, inte rosa och kycklingens kärntemperatur uppnår 82°C. Ta bort ölburken. Skär upp kycklingen i mindre bitar innan servering.
- Sallad: Bryt sallad i grova bitar. Strimla selleri och salladslök. Lägg i en skål. Blanda ihop ingredienserna till dressingen. Ringla över salladen. Smula över blåmögelost och valnötter precis innan servering.
Kockens kommentar
En amerikansk klassiker som inte lämnar någon besviken. Ångan från ölen gör kycklingen riktigt saftig och god. Se film > Så grillas kyckling.Såsalternativ
Fler recept inom Grillad fågel
Liknande recept som Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
-
Chiligrillat kycklingfilé inlindad i bacon
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingburgare med bacon och bluecheesedressing
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chicken Apricot, färdig aprikoskyckling med hemlagad majonnäs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Grillad kycklingsallad med västerbottenflarn
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Beer Can Chicken, ölkyckling på burk
Tid: 2 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Poulet grillé ā la Diable (pollo diablo), klassisk fransk grillad djävulskyckling
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan x3
-
Ankbröst med mango och brysselkålssallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Grillade kycklinglårfiléer
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kycklingfilé med yoghurt och melonsallad
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan