Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Foto: Arla ¤

Lammbog med pico de gallo och crème fraiche

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Lammbog med ben

2.0 

kilo

Gul lök

2.0 

styck

Vitlök

4.0 

klyftor

Smör till stekning

2.0 

msk

Vatten

1.5 

liter

Korianderfrön hel

1.0 

msk

Salt

1.0 

tsk

 

Tillbehör:

 

Plommontomater

2.0 

styck

Silverlök

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

Limejuice

2.0 

msk

Salt

0.5 

tsk

Creme fraiche

2.0 

dl

Lime

1.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammbog >

 

 

Så grytkokas lammkött >

 

 

Om bräsering >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 92

Kcal / portion: 444

GBR (GI) / port: 0

Recept: 2666 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 6%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 485 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammbog med ben 2.0 kilo 60%

Gul lök 2.0 styck 4%

Vitlök 4.0 klyftor 1%

Smör till stekning 2.0 msk 7%

Vatten 1.5 liter 0%

Korianderfrön hel 1.0 msk 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Tillbehör:

Plommontomater 2.0 styck 1%

Silverlök 1.0 styck 1%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Limejuice 2.0 msk 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Creme fraiche 2.0 dl 24%

Lime 1.0 styck 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammbog > Äts ej

Så grytkokas lammkött > Äts ej

Om bräsering > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning (30 min + 4 tim )

  1. Sätt ugnen på 125°C.
  2. Skala och dela lök och vitlök.
  3. Bräsera: Bryn lammbogen i smör runt om i gryta. Ta ur. Fräs lök och vitlök tills det fått färg utan att bränna. Lägg tillbaka köttet. Fyll på med vatten så att det täcker och tillsätt korianderfrön.
  4. Sätt in långt ner i ugnen. Låt stå cirka 4 timmar.
  5. Salsa: Skala silverlöken. Skär tomat och silverlök i små tärningar. Hacka koriandern och vänd ner i tomathacket. Smaka av med limejuice och salt.
  6. Plocka ut lammbogen från grytan, låt svalna något. Sila buljongen och salta. Plocka lammbogen i grova bitar och lägg i buljongen.
  7. Servera buljongen och lammbogen med pico de gallo, en klick crème fraiche och en limeklyfta.

Kockens kommentar

Pico de gallo (spa. "tuppens näbb") är en tomatsalsa med bland annat koriander, chili och lök. Det är en klassisk nationell salsa i Mexiko, som med sina färger grön, röd och vit representerar landets flagga.

Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta

Liknande recept som Lammbog med pico de gallo och crème fraiche