Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 7
Recept: 2561 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 8%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Lammentrecote 800.0 gram 54%
Matolja till stekning 1.0 msk 5%
Tillbehör:
Potatis kokt 600.0 gram 19%
Ströbröd 1.0 dl 9%
Äggula 2.0 styck 4%
Parmesan nyriven 1.0 dl 7%
Muskot 1.0 krm 0%
Vit sparris färsk 4.0 styck 3%
Körvel hackad 0.5 msk 0%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så lagas lammentrecote > Äts ej
Om potatiskaka > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim )
Se film, klicka på "Julien Zermatt" under bilden.
- Skala och koka potatis och sparris. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 220°C.
- Potatiskaka: Passera potatisen eller mosa den väl. Blanda med ströbröd, parmesan och ägg. Smaksätt med lite muskot, salt och peppar. Forma till en tjock korv lika bred som entrecoten. Tillsätt lite vätska om degen faller sönder, men den skall vara ganska fast.
- Entrecote: Finputsa köttet om så behövs. Salta och peppra runt om. Bryn det runtom i het panna med lite olja. Ta ut.
- Ugn: Skär en tjock skiva potatiskaka och lägg på entrecoten. Sätt in i het ugn i 6 minuter.
- Sparris: Skär i stavar och stek i olja en kort stund till lite färg. Smaksätt med lite vinäger och hackad körvel.
- Sås: Red en skysås.
- Skär upp köttet och servera.
Passar till
Fler recept inom Lammstek i ugn
Liknande recept som Ugnslagad lammentrecote med potatiskaka
-
Lammstek grundrecept
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Kryddmarinerad lammstek
Tid: 1 tim 20 min (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammstek med citronsmak, långstekt på grekiskt vis
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rimmad, torkad eller rökt fårfiol
Tid: 15 min (+ 80 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammlägg i ugn
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammrostbiff med nypotatissallad och getostcreme
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Färserad kokt och/eller stekt lammrulle
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Fylld lammstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Lammstek provençale på rotfruktsbädd
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Ugnstekt stor lammbogsstek
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan