För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Tradition Julen Zermatt

Ugnslagad lammentrecote med potatiskaka

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Lammentrecote

800.0 

gram

Matolja till stekning

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Potatis färdigkokt

600.0 

gram

Ströbröd

1.0 

dl

Äggula

2.0 

styck

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Muskot

1.0 

krm

Salt och peppar

 

 

 

Vit sparris färsk

4.0 

styck

Körvel hackad

0.5 

msk

Vitvinsvinäger }

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

Om potatiskaka >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 159

Kcal / portion: 640

GBR (GI) / port: 7

Recept: 2561 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 8%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 403 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammentrecote 800.0 gram 54%

Matolja till stekning 1.0 msk 5%

Salt och svartpeppar 0%

 

Tillbehör:

Potatis färdigkokt 600.0 gram 19%

Ströbröd 1.0 dl 9%

Äggula 2.0 styck 4%

Parmesan nyriven 1.0 dl 7%

Muskot 1.0 krm 0%

Salt och peppar 0%

 

Vit sparris färsk 4.0 styck 3%

Körvel hackad 0.5 msk 0%

Vitvinsvinäger } 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

Om potatiskaka > Äts ej

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Julien Zermatt" under bilden.

  1. Skala och koka potatis och sparris. Låt svalna.
  2. Sätt ugnen på 220°C.
  3. Potatiskaka: Passera potatisen eller mosa den väl. Blanda med ströbröd, parmesan och ägg. Smaksätt med lite muskot, salt och peppar. Forma till en tjock korv lika bred som entrecoten. Tillsätt lite vätska om degen faller sönder, men den skall vara ganska fast.
  4. Entrecote: Finputsa köttet om så behövs. Salta och peppra runt om. Bryn det runtom i het panna med lite olja. Ta ut.
  5. Ugn: Skär en tjock skiva potatiskaka och lägg på entrecoten. Sätt in i het ugn i 6 minuter.
  6. Sparris: Skär i stavar och stek i olja en kort stund till lite färg. Smaksätt med lite vinäger och hackad körvel.
  7. Sås: Red en skysås.
  8. Skär upp köttet och servera.

Passar till

Avredd skysås

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Lammstek i ugn

Liknande recept som Ugnslagad lammentrecote med potatiskaka