Ugnstekt nötrulle

Foto: Bakers Meat

Ugnstekt nötrulle

Lägg till ingredienser

Portioner: 6

Nötrulle

1200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

Vitlökspulver

 

 

 

Kockskolan:

 

Så lagas nötrulle >

 

 

Om innertemperaturer >

 

 

Om tjälknöl >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 129

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1236 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 27%

Fett: 2%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 160 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötrulle 1200.0 gram 100%

Salt och peppar 0%

Vitlökspulver 0%

 

Kockskolan:

Så lagas nötrulle > Äts ej

Om innertemperaturer > Äts ej

Om tjälknöl > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Baker Meat" under bilden.

  1. Köttet bör vara väl mörat. Putsa köttet. Skölj och torka av. Låt rumstemperera i 1 timme eller mer.
  2. Förbered och tillaga tillbehör enligt eget önskemål.
  3. Sätt ugnen på 250°C (alternativ 125°C se nedan). 
  4. Krydda steken med salt och andra kryddor enligt önskemål. I filmen även peppar och vitlökspulver.
  5. Filmen: Stek i ugnen 6 minuter per kilo. Stäng av värmen och låt vara i eftervärmen i 2-3 timmar utan att öppna luckan.
  6. Alternativ stekning: Stek i ugn 125°C till kärntemperatur 56°C, eller enligt eget önskemål. Dock ej över 65°C för då blir det hårt och stumt. Låt vila en halvtimme.
  7. Servera köttet varmt eller kallt. Skär köttet i så tunna skivor som möjligt. Utmärkt gott som smörgåspålägg.

Kockens kommentar

Fryst kan köttet tillagas som tjälknöl, läs mer > Om tjälknöl.

Kärntemperatur kött ("innetemperatur"):
 Stekgrader kött

Kärntemp.

Innerkött

 Röd ("blodig")

45-50°C

Genomrött

 Rosaröd

50-55°C

75% rött

 Rosa

55-60°C

Rosarött

 Medium

60-65°C

Rosabrunt

 Välstekt

65-70°C

Bunrosa

 Genomstekt

70°C+

Genombrun

Kärntemperatur = när köttet bör tas ut ur ugn

Fler recept inom Ugnsstekt nötkött, nötstek

Liknande recept som Ugnstekt nötrulle