Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 123

Kcal / portion: 573

GBR (GI) / port: 4
Recept: 4580 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 7%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Bringspets (oxbringa) 2.0 kilo 72%
Gul lök 1.0 st stor 2%
Blekselleri 1.0 stjälk 0%
Morot 1.0 styck 1%
Potatis 1.2 kilo 18%
Vitkål helt huvud 1.0 st liten 8%
Kockskolan:
Så kokas oxbringa > Äts ej
Laga bindvävsrikt kött > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim + 3 tim )
Se film, klicka på "Food Wishes" under bilden.
- Skölj bringan ordentligt. Lägg köttet i rymlig gryta och täck med vatten.
- Koka upp och skumma av väl (Läs mer > Så skummar man).
- Ansa och grovskär lök, morötter och selleri. Tillsätt detta, pepparkorn, lagerblad och salt (inget salt om köttet är rimmat).
- Låt köttet sjuda (lättkoka) under lock i cirka 3 timmar tills det går lätt att sticka in en gaffel.
- Borsta ren eller skala potatis. Halvera stora potatisar. Dela vitkålshuvudet och skär bort rotstocken. Dela i stora bitar. Tillsätt potatis och kål i grytan den sista halvtimmen av koket. Lägg på lock och koka färdigt.
- Ta upp köttet och låt vila en stund. Skär bort ytligt fett. Skiva och servera med potatis och kol från grytan.
Kockens kommentar
Klassisk irländsk kötträtt. St. Patrick = irländskt skyddshelgon som levde runt 400-talet på Irland. Corned beef = saltat/rimmat kött. Cabbage = vitkål. Läs mer > Så kokas oxbringa.Fler recept inom Kokt nötkött
Liknande recept som St. Patricks Corned Beef and Cabbage, kokt oxbringa med kål
-
Färskkokt oxbringa med pepparrotssås
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Pepparrotskött, kokt klassisk kötträtt
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Långkokt nötrulle med buljongkokta rotsaker och senapsgräddfil
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparrotskött på kokt högrev
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bollito misto med bagnet verde - blandat kokt med klassisk persiljeröra
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Salta biten med impotatis, rimmad kokt oxbringa eller nötrulle
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk kokt porterstek
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med asiatiska smaker
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla