Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 324

Kcal / portion: 388

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1941 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 28%
Kolhydrater: 18%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Gul lök 0.5 styck 1%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Smör 200.0 gram 75%
Ketchup 1.5 dl 9%
Äppelcidervinäger 1.5 dl 2%
Farinsocker 0.8 dl 11%
Salt 2.0 krm 0%
Svartpeppar nymald 2.0 krm 0%
Chilipulver 2.0 krm 0%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "BBW with Franklin" under bilden.
- Skala och finhacka lök. Pressa/mosa vitlök.
- Smält smör i kastrull. Tillsätt lök och låt fräsa i 5 minuter på svag värme utan att bränna. Tillsätt vitlök mot slutet.
- Tillsätt övriga ingredienser, pressa citronjuice.
- Rör om och låt sakta koka ner till lagom konsistens.
Kockens kommentar
Passar till grillat och stekt kött. Även som marinad. Läs mer > Om grillsåser.Passar till
Fler recept inom Grillsåser, marinader
Liknande recept som BBQ Sauce Texas Style, grillsås
-
BBQ Sauce Texas Style, grillsås
Tid: 20 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Barbecuesås Texas, grillsås
Tid: 55 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel barbequesås, grillsås
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Het sås med saltgurka till grillat
Tid: 12 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Övergrans
-
Enkel grillmarinad till kött och fisk
Tid: 5 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomat- och citronmarinad till kött eller fisk
Tid: 15 min (+ 1 tim 30 min) , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Örtmarinad till fisk
Tid: 15 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan