Friterade kycklingdelar

Foto: Cook With Aussie, Fried Chicken

Friterade kycklingdelar

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingdelar med skinn och ben

1000.0 

gram

Frityrolja till fritering

 

 

Fettupptag vid fritering

2.5 

msk

Om fettupptag >

 

 

 

Panering som äts:

 

Se kockens kommentar

 

 

Vetemjöl

2.6 

msk

Potatismjöl

1.5 

msk

Salt

 

 

Svartpeppar mald

 

 

Kajennpepparpulver

 

 

Vitlökspulver

 

 

Lökpulver }

 

 

Torkade örtkryddor

 

 

Ägg

1.0 

styck

 

Tillbehör:

 

Baguette, bagett

2.0 

styck

Sötsur sås

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Så friterar man >

 

 

Så panerar man >

 

 

Så friteras kyckling >

 

 

Så friteras fågel >

 

 

Om frityrsmet >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Näringsberäkna panering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 240

Kcal / portion: 868

GBR (GI) / port: 22

Recept: 3474 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 14%

Fett: 10%

Kolhydrater: 24%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 361 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingdelar med skinn och ben 1000.0 gram 41%

Frityrolja till fritering Äts ej

Fettupptag vid fritering 2.5 msk 9%

Om fettupptag > Äts ej

 

Panering som äts:

Se kockens kommentar Äts ej

Vetemjöl 2.6 msk 2%

Potatismjöl 1.5 msk 2%

Salt 0%

Svartpeppar mald 0%

Kajennpepparpulver 0%

Vitlökspulver 0%

Lökpulver } 0%

Torkade örtkryddor 0%

Ägg 1.0 styck 2%

 

Tillbehör:

Baguette, bagett 2.0 styck 39%

Sötsur sås 2.0 dl 6%

 

Kockskolan:

Så friterar man > Äts ej

Så panerar man > Äts ej

Så friteras kyckling > Äts ej

Så friteras fågel > Äts ej

Om frityrsmet > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Näringsberäkna panering Äts ej

Tillagning (1 tim )

Se film, klicka på "Cook with Aussie" under bilden.

  1. Tillbehör: Förbered och tillaga annat tillbehör om sådant önskas, till exempel ris.
  2. Skölj av kycklingbitarna, låt rinna av.
  3. Blanda mjöl och kryddor. Stärkelsemjöl ger extra krispig skorpa. Välj kryddor enligt egen sak, kryddorna i receptet enligt filmen.
  4. Vispa ägg med lite vatten i en skål.
  5. Panera: Doppa kycklingbitarna först i äggsmet och rulla dem sedan i mjölblandningen. Ställ åt sidan i 20 minuter för att torka. Panera dem sedan en gång till i ägg och mjöl och låt vila på nytt i 20 minuter. Den dubbla paneringen ger ett tjockare skyddande hölje och ett krispigt resultat.
  6. Förbered och tillred tillbehör under tiden.
  7. Värm oljan till 175°C. Läs mer > Så friterar man.
  8. Fritera i 15 minuter och vänd bitarna några gånger under stekningen. Fritera i omgångar, inte för mycket samtidigt vilket säker temperaturen för mycket och ger sämre resultat.
  9. Lägg över på galler eller hushållspapper för fettavrinning. Låt vila i 10 minuter.

Kockens kommentar

Panering som äts: Panering är enligt filmreceptet är 2 delar vetemjöl och 1 del potatismjöl. Ägg vispas upp med lite vatten. Det går åt mer ingredienser till panering än vad som fastnar på varan. För att få rätt portionsvikt och näringsvärden anges beräknad konsumtionsmängd. Kyckling med panering 185 gram per portion, varav 15% är panering. Energimängd 485 Kcal, varav panering 26%. Läs mer > Näringsberäkna panering.

Alternativ

Sötsur sås

Buttermilk fried chicken

Dakgangjeong, koreansk friterad kyckling ¤

Chicken nuggets

Friterad persilja

Fler recept inom Friterad kyckling, fågel

Liknande recept som Friterade kycklingdelar