Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 1032

GBR (GI) / port: 11
Recept: 4129 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 14%
Fett: 12%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Kycklingklubba med skinn 6.0 styck 58%
Salt 0.5 tsk 0%
Svartpeppar mald 0.5 msk 0%
Druvkärneolja Äts ej
el. frityrolja Äts ej
Fettupptag vid fritering 25.0 gram 5%
Tillvalsalternativ:
Panering som äts:
Se kockens kommentar Äts ej
Potatismjöl 4.0 msk 4%
Vitlök 4.0 klyftor 1%
Matolja 2.0 msk 6%
Rissirap 1.0 msk 2%
Senap 1.0 msk 1%
Vinäger 1.0 msk 0%
Råsocker 1.0 msk 1%
Tillbehör:
Sesamfrön till garnering 1.0 msk 1%
Ris 3.0 dl 21%
Kockskolan:
Så friterar man > Äts ej
Så friteras kyckling > Äts ej
Så friteras fågel > Äts ej
Näringsberäkna panering Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (50 min )
Se film, klicka på Maangchi under bilden. Den ovane friteraren bör först läsa > Så friterar man.
- Förbered kyckling: Dela lår från ben och skär bort benstumpen. Behåll skinnet på. Skölj av i kallt vatten, låt rinna av. Lägg i bunke. Blanda med salt, peppar och mosad ingefära.
- Enkelpanera bitarna i stärkelsemjöl.
- Tillbehör: Koka ris eller välj annat tillbehör om sådant önskas.
- Värm olja till 180°C. Läs mer > Så friterar man.
- Fritera i omgångar, inte för trångt i grytan. Fritera bitarna i 12 minuter. Lyft ur. Plocka bort restbitar ur oljan. Sänk värmen något.
- Dubbelfritera: Lägg i alla bitarna igen. Låt steka på lite lägre värme. Dubbelfritering ger fastare, krispigare skorpa. Plocka ur bitarna efter cirka 5 minuter när de blivit hårdkrispiga. Känn efter med tång. Lägg i stor bunke.
- Fritera jordnötter på en hålslev i 30 sekunder om sådana önskas. Häll över i skålen.
- Glaseringssås: Finhacka vitlök. Hacka chilifrukt om sådan önskas. Hetta upp olja i stekpanna. Tillsätt vitlök, rör om. Tillsätt chili, rissirap, vinäger och råsocker. Rör om och låt såsen tjockna lite. Tillsätt senap mot slutet. Lägg i kycklingbitarna och jordnötter. Blanda så att sås kommer i kontakt med alla bitarna.
- Lägg upp. Garnera med sesamfrön. Servera med ris eller ett gott bröd.
Kockens kommentar
Att fritera fågel hör inte till vanligheterna i Sverige, men det blir väldigt gott. Läs mer > Så friteras fågel.Panering som äts: Endast en del av mjölet som används vid panering fastnar på köttet, det vill säga som äts. Det går åt mer mjöl vid paneringen än vad som anges i receptet. Panering av alla de slag är kaloririka. Kyckling plus panering i receptet väger per portion 275 gram, varav 17% är panering. Energimängd 800 Kcal, varav paneringen utgör 33%. Läs mer > Näringsberäknas panering.
Alterativ
Fler recept inom Friterad kyckling, fågel
Liknande recept som Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling
-
Friterade kycklingdelar
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Buttermilk fried chicken, filmjölksmarinerad friterad kyckling
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Dakgangjeong, koreansk dubbelfriterad kyckling
Tid: 50 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chicken nuggets
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Coxinha, Brazilian chicken croquettes, kroppkakskroketter med kyckling
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan