Äggvitemajonnäs

Foto: Serious Eat

Äggvitemajonnäs

Lägg till ingredienser

Färdig sås: 2

Äggvita

1.0 

styck

Citronjuice

1.0 

msk

Senap fransk osötad

1.0 

tsk

Salt

1.0 

krm

Matolja neutral (ej oliv)

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om majonnässåser >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 551

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0

Recept: 821 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 61%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 75 gram)

Ingredienser

Visa:

Äggvita 1.0 styck 2%

Citronjuice 1.0 msk 1%

Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%

Salt 1.0 krm 0%

Matolja neutral (ej oliv) 1.0 dl 97%

 

Kockskolan:

Om majonnässåser > Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (15 min )

  1. Mixa samman äggvita, juice, senaps och salt.
  2. Tillsätt olja lite i taget under fortsatt mixning tills såsen är lagom tjock.
  3. Såsen kan smaksättas enligt eget önskemål, till exempel med lite socker.
  4. Förvaras i tättslutande burk i en vecka eller två.

Kockens kommentar

Ett bra sätt att ta tillvara överbliven äggvita. Används som smörgåspålägg eller som tillbehör till mat.

Fler recept inom Oljesås, majonnässåser

Liknande recept som Äggvitemajonnäs