Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 551

Kcal / portion: 410

GBR (GI) / port: 0
Recept: 821 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 61%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Äggvita 1.0 styck 2%
Citronjuice 1.0 msk 1%
Senap fransk osötad 1.0 tsk 1%
Salt 1.0 krm 0%
Matolja neutral (ej oliv) 1.0 dl 97%
Kockskolan:
Om majonnässåser > Äts ej
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (15 min )
- Mixa samman äggvita, juice, senaps och salt.
- Tillsätt olja lite i taget under fortsatt mixning tills såsen är lagom tjock.
- Såsen kan smaksättas enligt eget önskemål, till exempel med lite socker.
- Förvaras i tättslutande burk i en vecka eller två.
Kockens kommentar
Ett bra sätt att ta tillvara överbliven äggvita. Används som smörgåspålägg eller som tillbehör till mat.Fler recept inom Oljesås, majonnässåser
Liknande recept som Äggvitemajonnäs
-
Majonnäs handslagen
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Majonnäs i mixer
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Aïoli, klassisk provensalsk vitlöksmajonnäs
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Rhode Islandsås, klassisk svensk sås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Karin Chädström
-
Remouladsås, Sauce Rémoulade
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Sauce Tartare (tartarsås), remouladliknade sås med hårdkokta äggulor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Mayonnaise aux Fines Herbes, Örtagårdssås
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk rödbetsmajonnäs
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Portugisisk mjölkmajonnäs utan ägg
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Misomajonnäs
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan