Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 25

GBR (GI) / port: 0
Recept: 99 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 3%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Grön sparris färsk 1.0 knippe 52%
Matfett till stekning 1.0 msk 99%
Kockskolan:
Så steks grönsaker > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "Dishin´ with Di, Roasted asparagus"
under bilden.
- Sätt ugnen på 200°C.
- Skär av torra ändar på sparrisen.
- Lägg sparrisen på en ugnsplåt. Häll på lite matolja och rör om så att olja kommer till runt om. Salta och peppra.
- Sätt in i ugnen i 20-25 minuter tills mjuka, men fortfarande lite krispiga.
- Servera, till exempel som tillbehör till stekt kött.
Alternativ: Hetta upp matolja och/eller smör i stekpanna. Stek sparrisen runt om i cirka 5 minuter tills de fått lite brun färg.
Passar till
Fler recept inom Stekt, wokad grönt
Liknande recept som Stekt grön sparris
-
Stekt svamp - grundrecept
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Champignons sautés, såterad/stekt svamp
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Svampsmix (tillbehör eller lätt måltid)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Champignons Bordelaise, bräserad svamp i rödvin
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Karamelliserad skivad lök
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad glaserad smålök
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Oignons glacés ā brun, fransk bräserad smålök i brun sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ångbåtslök
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pepparlök (tillbehör)
Tid: 10 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Scarola Napoletana con alici, sauterad escarolesallat med ansjovis
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan