Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Grön sparris färsk

1.0 

knippe

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks grönsaker >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 59

Kcal / portion: 25

GBR (GI) / port: 0

Recept: 99 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 3%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 42 gram)

Ingredienser

Visa:

Grön sparris färsk 1.0 knippe 52%

Matfett till stekning 1.0 msk 99%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks grönsaker > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på "Dishin´ with Di, Roasted asparagus" under bilden.

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Skär av torra ändar på sparrisen.
  3. Lägg sparrisen på en ugnsplåt. Häll på lite matolja och rör om så att olja kommer till runt om. Salta och peppra.
  4. Sätt in i ugnen i 20-25 minuter tills mjuka, men fortfarande lite krispiga.
  5. Servera, till exempel som tillbehör till stekt kött.

Alternativ: Hetta upp matolja och/eller smör i stekpanna. Stek sparrisen runt om i cirka 5 minuter tills de fått lite brun färg.

Passar till

Filé mignon

Fler recept inom Stekt, wokad grönt

Liknande recept som Stekt grön sparris