Aprikoskräm, aprikoskompott

Foto: Mat såklart ¤

Aprikoskräm, aprikoskompott

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Aprikoser torkade

225.0 

gram

Vatten

10.0 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Potatismjöl

3.0 

msk

 

Tillbehör:

 

Mjölk

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om fruktkräm, kompott >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 3

Recept: 982 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 0%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 410 gram)

Ingredienser

Visa:

Aprikoser torkade 225.0 gram 56%

Vatten 10.0 dl 0%

Strösocker 0.5 dl 19%

Potatismjöl 3.0 msk 12%

 

Tillbehör:

Mjölk 2.0 dl 12%

 

Kockskolan:

Om fruktkräm, kompott > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Koka aprikoserna i vattnet i cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt socker och låt koka i 5 minuter till.
  3. Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i under omrörning.
  4. Låt krämen koka upp och servera direkt eller låt den svalna och servera sedan med kall mjölk.

Kockens kommentar

Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.

Alternativ

Gammaldags fruktktäm, kompott

Äppelkräm

Jordgubbskräm

Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott

Liknande recept som Aprikoskräm, aprikoskompott