Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 60

Kcal / portion: 245

GBR (GI) / port: 3
Recept: 982 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 0%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aprikoser torkade 225.0 gram 56%
Vatten 10.0 dl 0%
Strösocker 0.5 dl 19%
Potatismjöl 3.0 msk 12%
Tillbehör:
Mjölk 2.0 dl 12%
Kockskolan:
Om fruktkräm, kompott > Äts ej
Kock: Mat såklart
Tillagning (30 min )
- Koka aprikoserna i vattnet i cirka 15 minuter.
- Tillsätt socker och låt koka i 5 minuter till.
- Rör ut potatismjölet i lite kallt vatten. Häll i under omrörning.
- Låt krämen koka upp och servera direkt eller låt den svalna och servera sedan med kall mjölk.
Kockens kommentar
Skillnaden mellan fruktkräm och dito kompott är att kräm är slät medan kompott innehåller hel eller bitar av frukt. Läs mer > Om fruktkräm, kompott.Alternativ
Fler recept inom Fruktsoppa, fruktkräm, kompott
Liknande recept som Aprikoskräm, aprikoskompott
-
Saftsoppa, saftkräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Blåbärssoppa, blåbärskräm
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Klassisk nyponsoppa med mandelbiskvier och vispad grädde.
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Äppelsoppa eller äppelkräm med äppelkrutong
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Körsbärssoppa, kräm, kompott, spottsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Soupe de melon, melonsoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gammaldags fruktkompott, fruktkräm av torkad frukt
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Arla
-
Äppelkräm med kardemummaskorpor
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rabarberkräm, rabarberkompott
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Krusbärskräm, krusbärskompott
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla