Snabbgravad sik

Foto: Parad Media *

Snabbgravad sik

Lägg till ingredienser

Portioner: 8

Sik filé

800.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

0.5 

dl

Granatäpple

1.0 

styck

Persilja finhackad

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Parasiter i fisk >

 

 

Så lagas sik >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1154 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 5%

Kolhydrater: 1%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 118 gram)

Ingredienser

Visa:

Sik filé 800.0 gram 63%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%

Olivolja 0.5 dl 33%

Granatäpple 1.0 styck 3%

Persilja finhackad 2.0 msk 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Parasiter i fisk > Äts ej

Så lagas sik > Äts ej

Tillagning (15 min + 2 tim )

  1. Tina fisken (se kommentar). Halvtinad fisk är lättast att skära.
  2. Bena ur vid behov och skär sneda tunna skivor. Lägg upp på fat eller tallrikar.
  3. Salta och peppra. Pressa citronjuice över. Häll på olivolja.
  4. Finhacka persilja och ta ut granatkärnorna ur frukten (läs mer > klicka på ingrediensen). Fördela över fisken.
  5. Ställ kallt eller servera direkt.

Kockens kommentar

Fisk kan innehålla parasiter, i synnerhet insjöfisk. Dessa dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Parasiter i fisk. Läs mer om sik > klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Fiskförrätter

Liknande recept som Snabbgravad sik