Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 122

Kcal / portion: 144

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1154 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 5%
Kolhydrater: 1%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Sik filé 800.0 gram 63%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 4%
Olivolja 0.5 dl 33%
Granatäpple 1.0 styck 3%
Persilja finhackad 2.0 msk 0%
Kockskolan:
Parasiter i fisk > Äts ej
Så lagas sik > Äts ej
Kock: Kenneth Nars
Tillagning (15 min + 2 tim )
- Tina fisken (se kommentar). Halvtinad fisk är lättast att skära.
- Bena ur vid behov och skär sneda tunna skivor. Lägg upp på fat eller tallrikar.
- Salta och peppra. Pressa citronjuice över. Häll på olivolja.
- Finhacka persilja och ta ut granatkärnorna ur frukten (läs mer > klicka på ingrediensen). Fördela över fisken.
- Ställ kallt eller servera direkt.
Kockens kommentar
Fisk kan innehålla parasiter, i synnerhet insjöfisk. Dessa dödas om fisken fryses i två dygn. Läs mer > Parasiter i fisk. Läs mer om sik > klicka på ingrediensen.Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Snabbgravad sik
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan