Samosas, persiska piroger med filodeg

Foto: Arla ¤

Samosas, persiska piroger med filodeg

Lägg till ingredienser

Antal: 24

Filodeg färdig

250.0 

gram

Smör- & rapsolja (Arla)

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Gul lök hackad

 

 

Tikka masala kryddmix

3.0 

msk

Potatis kokt

4.0 

styck

Gröna ärter frysta

2.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om filodeg >

 

 

Om piroger >

 

 

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1341 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 33%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 28 gram)

Ingredienser

Visa:

Filodeg färdig 250.0 gram 54%

Smör- & rapsolja (Arla) 2.0 msk 14%

 

Fyllning:

Gul lök hackad 0%

Tikka masala kryddmix 3.0 msk 5%

Potatis kokt 4.0 styck 21%

Gröna ärter frysta 2.0 dl 6%

 

Kockskolan:

Om filodeg > Äts ej

Om piroger > Äts ej

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Kock: Arla

Tillagning

  1. Skala och finhacka lök. Fräs den i smör och rapsolja.
  2. Grovmosa kokt potatis. blanda med lök, kryddmix och ärter. Låt svalna.
  3. Sätt ugnen på 225°C.
  4. Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och rapsolja och lägg ihop dem två och två.
  5. Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
  6. Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och rapsolja.
  7. Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.

Kockens kommentar

 Samosas (sambosas) är ett mellanting mellan pirog och vårrulle, en pirog i  lövtunn deg (filodeg eller vårrulledeg). Populärt i hela arabvärlden från Nordafrika i väster till Indonesien i öster, liksom i västra och sydöstra Asien. Vanligt förekommande i Indien där man gärna serverar dem med mintsås eller chutney. Läs mer > Om piroger.

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Samosas, persiska piroger med filodeg