
Detoxbröd
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 448

Kcal / portion: 454

GBR (GI) / port: 0
Recept: 6803 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 40%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 10%
Ingredienser
Vatten 2.0 dl 0%
Olivolja 8.0 msk 13%
Linfrön krossade 3.0 dl 13%
Solroskärnor 4.0 dl 19%
FiberHusk } 30.0 gram 1%
Havssalt 2.0 tsk 0%
Kardemumma grovmald 1.0 tsk 0%
Kanel 1.0 tsk 0%
Sötmandel hela 400.0 gram 36%
Kokosflingor 5.0 dl 19%
Ägg 8.0 styck 7%
Skapat av: otbackjennifer
Tillagning
- Sätt ugnen på 160 grader.
- Blanda fiberhusk och vatten och låt svälla i 5 minuter.
- Mixa mandlar finkorningt och mixa sedan ner kokos, solroskärnor och krossade linfrön till en finfördelad massa (lite smådelar gör inget) .
- Blanda ner resten av ingredienserna med en elvisp med munstycke för degar.
- Lägg på en plåt så att brödet blir enligt egen form och eget tycke, ca 4-5 cm högt.
- Grädda i ugnen i 60 min. Lite längre för ett sprödare bröd.
Fler recept inom Mörkt matbröd
Liknande recept som Detoxbröd
-
Råglimpa, mörkt mjukt bröd - grundrecept
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Upplandskupp, klassiskt kokt rågbröd
Tid: 30 min (+ 23 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ankarstock, klassiskt mörkt fördegsbröd
Tid: 1 tim (+ 14 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
En bättre kavring på torrskållat mjöl
Tid: 4 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sara, Solhaga stenugnsbageri
-
Mörkt valnötsbröd av fint rågmjöl och vete
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Annes snabba, mörka mjölklimpa
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Barkbröd, nödbröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Mörk kavring på rågmjöl
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Enkel pumpernickel, tyskt kompakt rågbröd
Tid: 30 min (+ 14 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Rågkusar
Svårighet: Medel, Receptgivare: