Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke

Foto: Medlemsrecept

Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gröna ärter frysta

500.0 

gram

Vatten

14.0 

dl

Grönsaksbuljongtärning

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök hackad

1.0 

styck

Fetaost

150.0 

gram

Fetaost

50.0 

gram

Oliver svarta avrunna

16.0 

styck

Fint krispknäcke (Finn Crisp)

8.0 

skivor

Timjan färsk

4.0 

kvistar

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 61

Kcal / portion: 338

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1352 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 3%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 558 gram)

Ingredienser

Visa:

Gröna ärter frysta 500.0 gram 26%

Vatten 14.0 dl 0%

Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök hackad 1.0 styck 4%

Fetaost 150.0 gram 33%

Fetaost 50.0 gram 11%

Oliver svarta avrunna 16.0 styck 5%

Fint krispknäcke (Finn Crisp) 8.0 skivor 17%

Timjan färsk 4.0 kvistar 0%

Tillagning

  1. Koka upp 3 dl buljong. Tillsätt ärter, vitlök och lök. Låt koka under lock 3-4 minuter.
  2. Smula ner 150 g av fetaosten och ta ett par tag på svartpepparkvarnen.
  3. Mixa med stavmixer till en slät och skummig soppa. Tillsätt mer buljong om soppan känns för tjock.
  4. Hacka 12 av oliverna och mosa ihop med resten av fetan. Bred på brödet som serveras till soppan.
  5. Garnera soppa och bröd med olivhalvor och färsk vattenkrasse eller timjan.

Kockens kommentar

Recept från MåBra.

Fler recept inom Ärt- bön- och linssoppa

Liknande recept som Grön ärtsoppa med fetaost och olivknäcke