Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 449

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1794 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök el. rödlök 0.5 styck 1%
Olivolja 2.0 msk 13%
Tomater 4.0 styck 4%
Krossade tomater 500.0 gram 6%
Vatten 2.5 dl 0%
Matlagningsgrädde 2.5 dl 22%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 3%
Salt 1.0 tsk 0%
Råsocker 2.0 tsk 2%
Svartpeppar 1.0 krm 0%
Basilika torkad 1.0 tsk 0%
Oregano torkad 1.0 tsk 0%
Salvia mald 1.0 tsk 0%
Vitlökspulver 0.5 tsk 0%
Räkor med skal 600.0 gram 18%
Lättyoghurt naturell 4.0 msk 2%
Wasabipasta } 1.0 tsk 1%
Surdegsbröd 4.0 skivor 29%
Tapenade 2.0 msk N/A
Skapat av: sofiemariastenberg
Tillagning
- Fräs lök i olivolja i en gryta.
- Doppa tomaterna i kokande vatten ca 1 minut. Dra av skalet och dela dem mitt itu.
- Mixa tomater och lök i en mixer. Tillsätt vattnet, buljongtärningarna och matlagningsgrädden
- Smaka av med salt, råsocker, peppar och kryddor.
- Lägg i räkorna.
- Blanda yoghurt med wasabi och klicka ner i soppan.
- Fördela tapenaden på surdegsbrödet och servera.
Kockens kommentar
Recept från MåBra.Fler recept inom Skaldjurssoppa
Liknande recept som Tomatsoppa med räkor, wasabicrème och tapenadebaguette
-
Krämig räksoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Clam chowder i bröd
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kokosdoftande skaldjursgryta
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Billy Bi, fransk-amerikansk krämig musselsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Krämig musselsoppa under smördegstäcke
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Seafood Gumbo
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Musselsoppa med rökt sidfläsk, tomater och grädde
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thailändsk het räksoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Kräftsoppa
Tid: 1 tim 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bisque de homard, krämig hummersoppa
Tid: 14 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan