Ljummen lammsallad med smak av Japan

Foto: Svenskt Kött -

Ljummen lammsallad med smak av Japan

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 2

Lammentrecote

250.0 

gram

Sesamfrön

2.0 

msk

Sukiyakisås }

1.0 

dl

Rapsolja

1.0 

msk

 

Wokgrönsaker fryst }

450.0 

gram

Blandsallat

120.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Rapsolja

2.0 

msk

Sesamolja

1.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

Svartpeppar mald

2.0 

krm

 

Kockskolan:

 

Så lagas lammentrecote >

 

 

Om sukiyaki >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 154

Kcal / portion: 658

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1316 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 10%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 426 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammentrecote 250.0 gram 33%

Sesamfrön 2.0 msk 8%

Sukiyakisås } 1.0 dl 16%

Rapsolja 1.0 msk 9%

 

Wokgrönsaker fryst } 450.0 gram 12%

Blandsallat 120.0 gram 1%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Rapsolja 2.0 msk 17%

Sesamolja 1.0 tsk 3%

Salt 0.5 tsk 0%

Svartpeppar mald 2.0 krm 0%

 

Kockskolan:

Så lagas lammentrecote > Äts ej

Om sukiyaki > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och finhacka vitlök. Hetta upp rapsolja, sesamolja och vitlök i en wok eller stor stekpanna. Woka wokgrönsaker tills de får färg. Krydda med salt och peppar.
  2. Lägg upp sallat på tallrikar. Fördela de wokade grönsakerna ovanpå.
  3. Skär entrecôte i tunna skivor. Hetta åter upp woken. Häll i olja. Lägg i köttskivorna. Strö över sesamfrön. Woka någon minut innan sukiyakasås hälls över och får koka in.
  4. Fördela köttet på grönsakerna. Servera genast med Sukiyakisås till.

Kockens kommentar

Tips! Kan även lagas av överbliven lammstek i tunna skivor.

Fler recept inom Sallad med kött

Liknande recept som Ljummen lammsallad med smak av Japan