Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 162

Kcal / portion: 610

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2441 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 9%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskkotletter
Fläskkotlett m. fettkant 4.0 styck 45%
Maizena ljus 2.0 msk 2%
Salt 1.0 tsk 0%
Svartpeppar 2.0 krm 0%
Olivolja 1.0 msk 5%
Matlagningsgrädde av havre 2.5 dl 16%
Vatten 0.5 dl 0%
Dragon torkad 1.0 tsk 0%
Dijonsenap ¤ 2.0 tsk 0%
Klyftpotatis
Potatis 1.0 kilo 28%
Olivolja 1.0 msk 5%
Flingsalt 2.0 tsk 0%
Kockskolan:
Så lagas kotlett > Äts ej
Skapat av: Oatly
Tillagning (30 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Tvätta eller skala potatis. Skär i klyftor.
- Bred ut potatisen i en långpanna. Ringla över olivolja. Smula över flingsalt. Tillaga potatisklyftorna i ugnen cirka 25 minuter tills de har fått färg. Ta ut och rör om någon gång.
- Torka av fläskkotletter. Blanda mjöl, salt och peppar på en tallrik. Vänd fläskkotletterna i blandningen. Hetta upp en stekpanna med olivolja. Bryn kotletterna 1-2 minuter på varje sida.
- Häll över Oatly iMat och vatten. Tillsätt dragon samt senap. Rör om. Häll eventuellt på lite mer vatten om såsen blir för tjock. Lägg på lock om du har det. Småkoka fläskkotletterna i cirka 5 minuter.
- Kontrollera att kotletterna är klara längst inne vid benet. Servera kotletterna med klyftpotatis och en god sallad.
Kockens kommentar
Senap och dragon är en fantastisk kombination. Såsen passar även bra till kyckling eller fläskfilé.Fler recept inom Fläskkotlett, karrékotlett
Liknande recept som Fläskkotlett i senap- och dragonsås med klyftpotatis
-
Fläskkotlett helt enkelt
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskschnitzel med äppelsås
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Ungslagade karrékotletter i krämig sås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Dubbelpanerad fläskkotlett med saffransrisoni
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Stekt fläskkotlett med rostade tomater, vitlök och borlottibönor
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Fläskkarré med råstekt klyftpotatis, bakad schalottenlök och vitlökscreme
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chilimarinerad fläskkarré med nudelsallad
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Falsk pekinganka, fläskkarré modell anka
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tonkatsu, friterad panerad fläskytterfilé
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pannstekt skivad fläskkarré
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Kockskolan