Makaronipudding, makaronilåda
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 131
Kcal / portion: 543
GBR (GI) / port: 9
Recept: 2172 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 6%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Makaroner 5.0 dl 41%
Purjolök 1.0 styck 3%
Skinka rökt skivad 150.0 gram 10%
Ägg 4.0 styck 12%
Mjölk 4.0 dl 11%
Riven ost 2.0 dl 13%
Smör till stekning 2.0 msk 9%
Kockskolan:
Om pudding > Äts ej
Kock: Anna, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken.se
Tillagning (50 min )
- Sätt ugnen på 200°C.
- Koka makaroner enligt anvisning på paketet.
- Strimla purjolök och skinka. Fräs purjolöken utan att bränna tills mjuk. Tillsätt skinka. Fräs ytterligare några minuter.
- Blanda makaronerna med purjolök och skinka. Häll över i en smord ugnsform.
- Vispa ihop ägg och mjölk. Häll detta över makaronerna. Riv ost. Strö över.
- Ställ in i ugnen cirka 35 minuter tills osten har fått färg och äggstanningen stelnat.
- Servera med kokta morötter eller andra grönsaker och ketchup.
Kockens kommentar
En klassisk rätt för alla barn.
Fler recept inom Lasagne, pastagratäng
Liknande recept som Makaronipudding, makaronilåda
-
Lasagne Bolognese, klassisk lasagne
Tid: 1 tim 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Lasagne alla Genovese, lasagne med pesto
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Barilla
-
Lasagna alla Sarda - sardinsk lasagne
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Enkel carbonaragratäng
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Makaronigratäng, makaronilåda med kyckling
Tid: 1 tim 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Gratinerad cannelloni med ricotta och spenat
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Timballo di pasta, siciliansk pastatårta
Tid: 2 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Skaldjurslasagne
Tid: 55 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Halloumilasagne med bönor och oliver
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Cannelonni med Quorn och mascarpone
Svårighet: Medel, Receptgivare: C. Perelli