Makaronipudding, makaronilåda

Foto: Anna, Kunskapskokboken

Makaronipudding, makaronilåda

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Makaroner

5.0 

dl

Purjolök

1.0 

styck

Skinka rökt skivad

150.0 

gram

Ägg

4.0 

styck

Mjölk

4.0 

dl

Riven ost

2.0 

dl

Smör till stekning

2.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om pudding >

 

 

Om makaroner >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 131

Kcal / portion: 543

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2172 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 6%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 415 gram)

Ingredienser

Visa:

Makaroner 5.0 dl 41%

Purjolök 1.0 styck 3%

Skinka rökt skivad 150.0 gram 10%

Ägg 4.0 styck 12%

Mjölk 4.0 dl 11%

Riven ost 2.0 dl 13%

Smör till stekning 2.0 msk 9%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Om pudding > Äts ej

Om makaroner > %

Tillagning (50 min )

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Koka makaroner enligt anvisning på paketet.
  3. Strimla purjolök och skinka. Fräs purjolöken utan att bränna tills mjuk. Tillsätt skinka. Fräs ytterligare några minuter.
  4. Blanda makaronerna med purjolök och skinka. Häll över i en smord ugnsform.
  5. Vispa ihop ägg och mjölk. Häll detta över makaronerna. Riv ost. Strö över.
  6. Ställ in i ugnen cirka 35 minuter tills osten har fått färg och äggstanningen stelnat.
  7. Servera med kokta morötter eller andra grönsaker och ketchup.

Kockens kommentar

En klassisk rätt för alla barn.

Fler recept inom Lasagne, pastagratäng

Liknande recept som Makaronipudding, makaronilåda