Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1285 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 12%
Fett: 5%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tonfisk i vatten konserv 2.0 burkar 25%
Creème fraiche lätt laktosfri 1.0 dl 13%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 5.0 styck 6%
Purjolök 0.5 styck 2%
Vitlök hel torkad 0.0 styck 0%
Spenat färsk 100.0 gram 1%
Penne Rigate Barilla 150.0 gram 42%
Olivolja 1.0 msk 9%
Tomatketchup 2.0 msk 3%
Skapat av: moset
Tillagning
Denna rätt går turbosnabbt att göra så börja med att värma på pastavattnet på en gång.
- Koka pastan efter anvisning på paketet.
- Hacka purjolök och stek i stekpanna med lite olivolja.
- Öppna och häll lättcréme fraiche i stekpanna, tillsätt tonfiskköttet, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och hackad spenat. Låt koka ihop ett par minuter med medelhög värme.
- Serverva tonfisksåsen med pasta och grönsallad.
Kockens kommentar
Detta recept är tagen ur en stressig måndagskväll när magen kurrade och tiden började ticka sent. Det går lika bra att byta ut tonfisken mot ex. kyckling.Receptet brukar räcka för oss till 4 st mellanstora portioner vilket gör att kalorierna sänks en aning(354kcal).
Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur
Liknande recept som Pasta och tonfisksås
-
Lättaste pastan
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare:
-
Pasta pescatora, pasta med havets frukter
Tid: 55 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Pasta arrabiata, pasta med ilsken sås
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gnudi (klimp) - italiensk naken präststrypare av ricotta och spenat
Tid: 45 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bavette alla Puttanesca, glädjeflickans pasta
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Laxpasta med apelsinräkor
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bavette Pescatrice, fiskarens pasta
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Tagliatelle med sparris och kräftstjärtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gnocchi al granchio, pastagnocchi med krabba
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Christian Campogiani
-
Havspenne med lax och parmaskinka
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan