Pasta och tonfisksås

Foto: Medlemsrecept

Pasta och tonfisksås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 3

Tonfisk i vatten konserv

2.0 

burkar

Creème fraiche lätt laktosfri

1.0 

dl

Soltorkade tomater i olja avrunnet

5.0 

styck

Purjolök

0.5 

styck

Vitlök hel torkad

0.0 

styck

Spenat färsk

100.0 

gram

Penne Rigate Barilla

150.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Tomatketchup

2.0 

msk

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 152

Kcal / portion: 428

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1285 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 5%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 282 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfisk i vatten konserv 2.0 burkar 25%

Creème fraiche lätt laktosfri 1.0 dl 13%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 5.0 styck 6%

Purjolök 0.5 styck 2%

Vitlök hel torkad 0.0 styck 0%

Spenat färsk 100.0 gram 1%

Penne Rigate Barilla 150.0 gram 42%

Olivolja 1.0 msk 9%

Tomatketchup 2.0 msk 3%

Skapat av: moset

Tillagning

Denna rätt går turbosnabbt att göra så börja med att värma på pastavattnet på en gång.

  1. Koka pastan efter anvisning på paketet.
  2. Hacka purjolök och stek i stekpanna med lite olivolja.
  3. Öppna och häll lättcréme fraiche i stekpanna, tillsätt tonfiskköttet, hackade soltorkade tomater, pressad vitlök och hackad spenat. Låt koka ihop ett par minuter med medelhög värme.
  4. Serverva tonfisksåsen med pasta och grönsallad.

Kockens kommentar

Detta recept är tagen ur en stressig måndagskväll när magen kurrade och tiden började ticka sent. Det går lika bra att byta ut tonfisken mot ex. kyckling.

Receptet brukar räcka för oss till 4 st mellanstora portioner vilket gör att kalorierna sänks en aning(354kcal).

Fler recept inom Pasta med fisk och skaldjur

Liknande recept som Pasta och tonfisksås