Chartreusemousse med hallonsorbet

Foto: SIA glass ¤

Chartreusemousse med hallonsorbet

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vit choklad

50.0 

gram

Vatten

1.0 

msk

Äggula

1.0 

styck

Strösocker

1.5 

msk

Chartreuse

0.2 

dl

Vispgrädde

2.0 

dl

Gelatinblad

1.5 

styck

Hallonsorbet SIA-glass

0.5 

liter

Råsocker

 

 

 

Kockskolan:

 

Om mousse >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 227

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 16

Recept: 1806 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 13%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 199 gram)

Ingredienser

Visa:

Vit choklad 50.0 gram 16%

Vatten 1.0 msk 0%

Äggula 1.0 styck 3%

Strösocker 1.5 msk 5%

Chartreuse 0.2 dl %

Vispgrädde 2.0 dl 40%

Gelatinblad 1.5 styck 0%

Hallonsorbet SIA-glass 0.5 liter 36%

Råsocker 0%

 

Kockskolan:

Om mousse > Äts ej

Skapat av: SIA glass

Tillagning (20 min + 1 tim )

  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Smält choklad tillsammans med vatten i ett vattenbad. Låt smeten svalna.
  2. Vispa under tiden äggula, socker och Chartreuse tills det blivit luftigt. Vispa också grädde, inte alltför tjock. Blanda chokladsmeten med äggskummet och grädden.
  3. Krama ur gelatinet. Smält tillsammans med ett par matskedar av moussen i kastrull. Vänd försiktigt ned i smeten. Smaksätt eventuellt med lite mer Chartreuse. Häll upp i portionsglas. Ställ in i kylen.
  4. Vid servering: Lägg en kula hallonsorbet på toppen av glaset. Strö eventuellt över lite råsocker eller rivet limeskal.

Kockens kommentar

Receptet är skapat av Stefan Holmström.

Fler recept inom Fromage, mousse ¤

Liknande recept som Chartreusemousse med hallonsorbet