Chartreusemousse med hallonsorbet
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 227
Kcal / portion: 452
GBR (GI) / port: 16
Recept: 1806 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 13%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vit choklad 50.0 gram 16%
Vatten 1.0 msk 0%
Äggula 1.0 styck 3%
Strösocker 1.5 msk 5%
Chartreuse 0.2 dl %
Vispgrädde 2.0 dl 40%
Gelatinblad 1.5 styck 0%
Hallonsorbet SIA-glass 0.5 liter 36%
Råsocker 0%
Kockskolan:
Om mousse > Äts ej
Skapat av: SIA glass
Tillagning (20 min + 1 tim )
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5-10 minuter. Smält choklad tillsammans med vatten i ett vattenbad. Låt smeten svalna.
- Vispa under tiden äggula, socker och Chartreuse tills det blivit luftigt. Vispa också grädde, inte alltför tjock. Blanda chokladsmeten med äggskummet och grädden.
- Krama ur gelatinet. Smält tillsammans med ett par matskedar av moussen i kastrull. Vänd försiktigt ned i smeten. Smaksätt eventuellt med lite mer Chartreuse. Häll upp i portionsglas. Ställ in i kylen.
- Vid servering: Lägg en kula hallonsorbet på toppen av glaset. Strö eventuellt över lite råsocker eller rivet limeskal.
Kockens kommentar
Receptet är skapat av Stefan Holmström.Fler recept inom Fromage, mousse ¤
Liknande recept som Chartreusemousse med hallonsorbet
-
Fromage Bavarois, bayersk äggkräm med smak av vanilj, choklad eller bär
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child
-
Bavarois vanille, enkel vaniljfromage
Tid: 1 tim (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel fruktmoussedessert på mango
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Citronfromage
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladmousse, mokkamousse med crème Chantilly
Tid: 20 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Calle
-
Chokladig cheesecakemousse
Tid: 15 min (+ 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse i hjärlig form för två
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Chokladmousse med karamelliserat äpple
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chokladmousse med glöggkokt plommon
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Snöig chokladmousse
Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: