
Gambas con Serrano
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1214 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 18%
Fett: 7%
Kolhydrater: 0%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Serranoskinka rökt 100.0 gram 20%
Jätteräkor råa 16.0 styck 51%
Olivolja 4.0 msk 37%
Citronmeliss färsk 2.0 stjälkar 0%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Grillspett av trä 16.0 styck %
Kockskolan:
Art som hotar miljön > Äts ej
Skapat av: Ridderheims
Tillagning
- Sätt ugnen på grilläge 225°C.
- Hacka vitlök och citronmeliss. Blanda med olja. Tillsätt salt och peppar. Lägg i räkorna i marinaden. Låt stå cirka 2 minuter.
- Dela serranoskinka i halvor så det blir lika många avlånga remsor som räkor. Linda in varje räka i en skinkremsa. Trä upp på spetten.
- Lägg spetten på galler med en vattenfylld långpanna under. Grilla räkorna tills de blivit rosa, cirka 5 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
- Servera med en klick sweet chilisås och citronmeliss som dekor.
Fler recept inom Plockmat havet
Liknande recept som Gambas con Serrano
-
Ansjovissnurror med brynt lök (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Angels on horseback, ostron eller musslor i baconpaket (plockmat)
Tid: 10 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Musslor med pancetta (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Gratinerade mögelostmusslor (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Liten sallad på sked (plockmat)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Aptitretare serverat på sked (plockmat)
Tid: 5 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Marinerad böckling (plockmat)
Tid: 15 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Löjromsrulle med cheddar (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Markus Aujalay
-
Quesadilla smokey beans (plockmat)
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Friterad potatis med rom (plockmat)
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan