För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Gambas con Serrano

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Serranoskinka rökt

100.0 

gram

Jätteräkor råa

16.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Citronmeliss färsk

2.0 

stjälkar

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och svartpeppar

 

 

Grillspett av trä

16.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Art som hotar miljön >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 7%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Serranoskinka rökt 100.0 gram 20%

Jätteräkor råa 16.0 styck 51%

Olivolja 4.0 msk 37%

Citronmeliss färsk 2.0 stjälkar 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Salt och svartpeppar 0%

Grillspett av trä 16.0 styck %

 

Kockskolan:

Art som hotar miljön > Äts ej

Skapat av: Ridderheims

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grilläge 225°C.
  2. Hacka vitlök och citronmeliss. Blanda med olja. Tillsätt salt och peppar. Lägg i räkorna i marinaden. Låt stå cirka 2 minuter.
  3. Dela serranoskinka i halvor så det blir lika många avlånga remsor som räkor. Linda in varje räka i en skinkremsa. Trä upp på spetten.
  4. Lägg spetten på galler med en vattenfylld långpanna under. Grilla räkorna tills de blivit rosa, cirka 5 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  5. Servera med en klick sweet chilisås och citronmeliss som dekor.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Gambas con Serrano