Gambas con Serrano

Gambas con Serrano

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Serranoskinka rökt

100.0 

gram

Jätteräkor råa

16.0 

styck

Olivolja

4.0 

msk

Citronmeliss färsk

2.0 

stjälkar

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Salt och svartpeppar

 

 

Grillspett av trä

16.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Art som hotar miljön >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 304

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1214 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 18%

Fett: 7%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 220 gram)

Ingredienser

Visa:

Serranoskinka rökt 100.0 gram 20%

Jätteräkor råa 16.0 styck 51%

Olivolja 4.0 msk 37%

Citronmeliss färsk 2.0 stjälkar 0%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Salt och svartpeppar 0%

Grillspett av trä 16.0 styck %

 

Kockskolan:

Art som hotar miljön > Äts ej

Skapat av: Ridderheims

Tillagning

  1. Sätt ugnen på grilläge 225°C.
  2. Hacka vitlök och citronmeliss. Blanda med olja. Tillsätt salt och peppar. Lägg i räkorna i marinaden. Låt stå cirka 2 minuter.
  3. Dela serranoskinka i halvor så det blir lika många avlånga remsor som räkor. Linda in varje räka i en skinkremsa. Trä upp på spetten.
  4. Lägg spetten på galler med en vattenfylld långpanna under. Grilla räkorna tills de blivit rosa, cirka 5 minuter. Vänd spetten efter halva tiden.
  5. Servera med en klick sweet chilisås och citronmeliss som dekor.

Fler recept inom Plockmat havet

Liknande recept som Gambas con Serrano