Korngrynssoppa (GI-recept)

Korngrynssoppa (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Fläskkött rimmat

150.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Kålrot

1.0 

st liten

Rotselleri

0.5 

styck

Morot

2.0 

styck

Palsternacka

2.0 

styck

Grönsaksbuljong }

1.5 

liter

Korngryn, kärnor

0.8 

dl

Lagerblad

1.0 

blad

Kryddpeppar hel

3.0 

styck

Timjan torkad

0.5 

tsk

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Salt och vitpeppar

 

 

Timjan till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 38

Kcal / portion: 254

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1016 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 1%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 674 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskkött rimmat 150.0 gram 52%

Gul lök 1.0 styck 5%

Kålrot 1.0 st liten 15%

Rotselleri 0.5 styck 4%

Morot 2.0 styck 8%

Palsternacka 2.0 styck 14%

Grönsaksbuljong } 1.5 liter 7%

Korngryn, kärnor 0.8 dl 18%

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Kryddpeppar hel 3.0 styck 0%

Timjan torkad 0.5 tsk 0%

Smör normalsaltat 1.0 msk 9%

Salt och vitpeppar 0%

Timjan till garnering 0%

Skapat av: Ulrika

Tillagning

  1. Skär kött och grönsaker i cm-stora tärningar. Hetta upp en stor kastrull med smör. Bryn fläsk och grönsaker i några minuter.
  2. Tillsätt buljong, korngryn, lagerblad och kryddpeppar. Låt koka upp. Sänk värmen. Låt sjuda tills grönsakerna känns mjuka, cirka 10 minuter.
  3. Smaka av med salt och vitpeppar om det behövs. Garnera med färsk timjan.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Korngrynssoppa (GI-recept)