Ostgratinerade auberginer (GI-recept)

Ostgratinerade auberginer (GI-recept)

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Aubergine

2.0 

st stora

Fetaost

200.0 

gram

Soltorkade tomater i olja avrunnet

6.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Fänkålsfrön hela

0.5 

tsk

Paprikapulver

1.0 

tsk

Honung

1.0 

tsk

Olivolja

0.5 

dl

Tomater

4.0 

styck

Oliver svarta kärnfria

100.0 

gram

Bladpersilja hackad

1.0 

dl

Olivolja

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

Kajennpepparpulver

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1540 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 6%

Kolhydrater: 3%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 467 gram)

Ingredienser

Visa:

Aubergine 2.0 st stora 14%

Fetaost 200.0 gram 39%

Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Fänkålsfrön hela 0.5 tsk 0%

Paprikapulver 1.0 tsk 0%

Honung 1.0 tsk 2%

Olivolja 0.5 dl 24%

Tomater 4.0 styck 5%

Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 9%

Bladpersilja hackad 1.0 dl 0%

Olivolja 0%

Salt och svartpeppar 0%

Kajennpepparpulver 0%

Skapat av: Ulrika

Tillagning

  1. Sätt ugnen på 225ºC.
  2. Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor. Salta på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt med hög kant. Pensla med olivolja.
  3. Skär fetost i 1 cm tjocka skivor. Lägg över auberginen.
  4. Lägg soltorkade tomater, vitlöksklyftor, fänkålsfrön, paprikapulver, kajennpeppar och honung i en matberedare eller mixer. Starta mixern. Droppa i olivolja medan maskinen är i gång.
  5. Tillsätt tomater och oliver. Kör hastigt till en grov konsistens med ordentliga bitar. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över fetaosten. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
  6. Strö på hackad persilja. Servera med råris och en grönsallad.

Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn

Liknande recept som Ostgratinerade auberginer (GI-recept)