
Ostgratinerade auberginer (GI-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1540 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 6%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Aubergine 2.0 st stora 14%
Fetaost 200.0 gram 39%
Soltorkade tomater i olja avrunnet 6.0 styck 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Fänkålsfrön hela 0.5 tsk 0%
Paprikapulver 1.0 tsk 0%
Honung 1.0 tsk 2%
Olivolja 0.5 dl 24%
Tomater 4.0 styck 5%
Oliver svarta kärnfria 100.0 gram 9%
Bladpersilja hackad 1.0 dl 0%
Olivolja 0%
Skapat av: Ulrika
Tillagning
- Sätt ugnen på 225ºC.
- Skär aubergine i 1 cm tjocka skivor. Salta på bägge sidor. Lägg på en ugnsplåt med hög kant. Pensla med olivolja.
- Skär fetost i 1 cm tjocka skivor. Lägg över auberginen.
- Lägg soltorkade tomater, vitlöksklyftor, fänkålsfrön, paprikapulver, kajennpeppar och honung i en matberedare eller mixer. Starta mixern. Droppa i olivolja medan maskinen är i gång.
- Tillsätt tomater och oliver. Kör hastigt till en grov konsistens med ordentliga bitar. Smaka av med salt och peppar. Fördela blandningen över fetaosten. Sätt in i ugnen cirka 20 minuter.
- Strö på hackad persilja. Servera med råris och en grönsallad.
Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Ostgratinerade auberginer (GI-recept)
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon