Buljongkokt kycklingfilé med tonfisksås

Buljongkokt kycklingfilé med tonfisksås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Kycklingfilé med skinn

4.0 

styck

Hönsbuljong avfettad

1.0 

liter

el. hönsfond konc. +vatten

 

 

Salladslök

2.0 

styck

 

Tonfisksås

 

 

 

Tonfisk i olja konserv

1.0 

burk

Majonnäs äkta

2.0 

msk

Gräddfil

2.0 

msk

Kapris hackad

1.5 

msk

Rödlök hackad

1.5 

msk

Citronjuice

 

 

Salt och svartpeppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 91

Kcal / portion: 386

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1546 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 5%

Kolhydrater: 0%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 425 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfilé med skinn 4.0 styck 61%

Hönsbuljong avfettad 1.0 liter 3%

el. hönsfond konc. +vatten Äts ej

Salladslök 2.0 styck 1%

 

Tonfisksås 

Tonfisk i olja konserv 1.0 burk 18%

Majonnäs äkta 2.0 msk 13%

Gräddfil 2.0 msk 3%

Kapris hackad 1.5 msk 0%

Rödlök hackad 1.5 msk 0%

Citronjuice 0%

Salt och svartpeppar 0%

 

Kockskolan:

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Koka upp hönsbuljong. Lägg i kyckling. Låt sjuda på låg värme 15 minuter. Låt dem sedan ligga och dra i buljongen tills de är ljumma.
  2. Hacka kapris. Skala och hacka rödlök. Mosa tonfisk med en gaffel. Rör tillsammans med övriga ingredienser. Späd med buljongen till lagom krämighet.
  3. Krydda såsen med nymald svartpeppar, pressad citron och eventullt salt. Tänk på att kaprisen är salt.
  4. Servera med extra kapris och en nykokt primör. Toppa med finskuren salladslök.

Fler recept inom Bräserad kyckling, grytor ¤

Liknande recept som Buljongkokt kycklingfilé med tonfisksås