Olivoljemarinerad lax

Olivoljemarinerad lax

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxsida färsk

1.0 

kilo

Olivolja

2.0 

dl

Dill

1.0 

knippe

Salt och peppar

 

 

 

Gurksallad

 

 

 

Gurka

1.0 

styck

Dill

1.0 

knippe

Mynta färsk

6.0 

blad

Philadelphia naturell }

200.0 

gram

Yoghurt grekisk

2.0 

dl

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Om kolhydratbantning >

 

 

Analys LCHF-metoden >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 212

Kcal / portion: 1042

GBR (GI) / port: 0

Recept: 4170 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 18%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 492 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxsida färsk 1.0 kilo 43%

Olivolja 2.0 dl 36%

Dill 1.0 knippe 0%

Salt och peppar 0%

 

Gurksallad 

Gurka 1.0 styck 1%

Dill 1.0 knippe 0%

Mynta färsk 6.0 blad 0%

Philadelphia naturell } 200.0 gram 11%

Yoghurt grekisk 2.0 dl 6%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 1%

Olivolja 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Om kolhydratbantning > Äts ej

Analys LCHF-metoden > Äts ej

Tillagning

  1. Lägg dill i en ugnsfast form. Krydda lax med salt och peppar runt om. Lägg på dillen med skinnsidan upp. Häll på olivolja. Var noga med att täcka med plastfilm eller folie. Låt stå framme i rumstemperatur och marinera i 5 timmar.
  2. Sätt ugnen på 175ºC. Baka laxen 15-20 minuter.
  3. Skala och kärna ur gurka. Riv eller skär i fina tärningar. Finhacka dill och mynta. Blanda yoghurt och philadelphiaost. Rör ihop med gurka, dill, mynta och pressad citron. Smaka av med olivolja, salt och peppar.
  4. Ta ut laxen ur ugnen. Dra av skinnet medan laxen är varm och skinnet släpper lätt. Servera laxen varm, kall eller ljummen. Lägg upp på fräsch dill. Garnera med tomatklyftor runt om. Servera med gurksåsen och valfria grönsaker.

Fler recept inom Ugnslagad laxfisk

Liknande recept som Olivoljemarinerad lax